Tracon VI

Ohjelmakartta

Aktiiviohjelma
Cosplayohjelma
Roolipeliohjelma
Animeohjelma
Muu ohjelma / GoH

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia!
Ohjelmakarttaa muokattu viimeksi: 01.09.2011, 18:54.

Katso myös: Roolipelit ja LARPit sekä Erityisohjelmat.

Avoinna koko tapahtuman ajan: WH40k -turnaus, lautapelit, go sekä mahjong (Sonaatti 2), Videohuone (Opus 2), Karaoke (Aaria), Rytmipelit (Fuuga)

Lisätietoa tapahtuman tiloista löydät Tampere-talon sivuilta.

Tulostettava versio ohjelmakartasta
Säästä paperia! Saat ohjelmakartan sisältävän ohjelmalehden maksutta tapahtumapaikalta.

Lauantai

 Iso SaliPieni SaliStudioSopraanoSonaatti 1
10–11          
11–12 Avajaiset

Avajaiset

Conitea (1h)

Suuri Johtaja, Totuuden Aamunkoitto, Lempeä Isä, Kansanvaltion Suojelija ja Ylipäällikkö toivottaa kävijät tervetulleiksi Traconian kulttuuripäiville. Musiikkia, tanssia ja sirkushuveja!

      Infotilaisuus nuorten kävijöiden vanhemmille

Infotilaisuus nuorten kävijöiden vanhemmille

Jutta Keskinen (1h)

Kuka, mitä ja miksi? Kuka vastaa Tracon VI:n toiminnasta? Mitä conittaminen todellisuudessa on? Miksi näihin on pakko päästä. Tämä lyhyt info on suunnattu nimenomaan nuorten kävijöiden vanhemmille, vastaamaan heidän mieltään askarruttaviin kysymyksiin.

12–13   Harvainvallan käsikirja

Harvainvallan käsikirja

Janne Kemppi (2h)

Nykyaikaisen itsevaltiaan muotokuva ja tyranniuden teemat. Luennossa annetaan myös best practices vallan kokoamiseen, käyttöön ja säilyttämisen harvainvaltaisessa toimintaympäristössä.

Tyylihistorian opas roolipelaajille ja cossaajille

Tyylihistorian opas roolipelaajille ja cossaajille

Siiri Laiti ja Erik Niemi (2h)

Miten erotat Puolan ja Ranskan 1. maailmansodan univormut toisistaan? Miten japanilaiset pukeutuivat 1300­–luvulla? Mistä voi ostaa samanlaisen asun, jota Hitler piti aikoinaan? Mistä kankaasta kannattaisi tehdä Marie Antoinetten upea kermakakkumekko? Tämä luento on juuri sinulle, jos olet kiinnostunut historiallisista vaatteista ja niiden tekotavoista. Luennolla keskitymme vuosiin 1300–1950 ja käymme läpi eri sotavaatteita ja aatelistoasuja. Heitämme myös vinkkejä, mistä kannattaa hankkia osia (miekat, univormut jne.), mitä kangasta kannattaa käyttää ja mitä ei saisi tehdä, kun teet historiallisia vaatteita.

Mother-luento

Mother-luento

Sampo Vehmas (1h)

Tule kuuntelemaan luentoa lokalisoinnin puutteestä kärsineestä Nintendon, HAL laboratoryn ja APE incin RPG­pelisarjasta jossa mm. hipit harjaavat hampaita, partyn jäsen löytyy roskapöntöstä ja kärpänen tu­levaisuudesta kertoo sinulle, että 10 vuoden päästä avaruusolento tulee ja tappaa kaikki.

Tsukicon - Onko Suomessa tarvetta musiikki- ja muoticonille?

Tsukicon - Onko Suomessa tarvetta musiikki- ja muoticonille?

Katrin Borgersen/ J-Rock Suomi (1h)

Suomen coniskene koostuu erityyppisistä ja ­teemaisista anime­ ja mangaconeista. Miten musiikki­ ja muoticon voi näkyä näiden lomassa ja onko Suomessa kysyntää näin erilaiselle conille? Miten musiikki­ ja muoticonin järjestäminen eroaa animeconien järjestämiseen verrattuna? Onko musiikki­ ja muoticonin mahdollista saavuttaa pysyvä paikka muiden conien lomassa ja yleisön suosiossa? JrockSuomi kertoo Tsukiconin järjestämisestä, sen paikasta muiden conien lomassa ja muoti­ ja musiikkiconien tulevaisuudesta.

13–14 Takahashin haastattelu

Takahashin haastattelu

Conitea (1h)

Me kysymme, Hopeanuolen piirtäjä­käsikirjoittaja Yoshihiro Takahashi vastaa.

Patlabor Fukushimassa

Patlabor Fukushimassa

Jari "Tekno-Kekko" Lehtinen (1h)

Miten anime on ennakoinut Japanin tapaa selvitä kriiseistä? Mitä animen keksintöjä kevään maanjäristyksen jälkeen olisi tarvittu? Keväisen luonnonmullistuksen, ydinonnettomuuden ja poliittisten rakenteiden reagoinnin tapa on ollut japanilaisille odotettua. Animessa on esitetty jo ajat sitten, mitä Japanissa tapahtuu, kun kaikki menee pieleen. Tunnin verran mediakritiikkiä, kroonista päättämättömyyttä, julkisivun kiillottamista ja vastuun pallottelua.

Morning Musumen lyhyt historia

Morning Musumen lyhyt historia

Rosaliina Ahvenjärvi (1h)

Pirteää poppia, söpöjä tyttöjä ja 100% idolimeininkiä. Japanin myydyimmän tyttöyhtyeen tarina vuodesta 1997 nykyhetkeen!

14–15 Cosplaykisat (WCS ja pukukisa)

Cosplaykisat (WCS ja pukukisa)

Cosplay Finland Tour (3h)

World Cosplay Summitin Suomen­karsinta ja pukukilpailu. Suomen kovatasoisinta cosplayta.

Hyvät, pahat ja rumat 2 - Japanilaisten pelien elokuvasovitukset

Hyvät, pahat ja rumat 2 - Japanilaisten pelien elokuvasovitukset

Mikko "Grandpa Cthulhu" Seppänen (2h)

Tällä kertaa ihmettelemme japanilaisista videopeleistä tehtyjä live action ­elokuvasovituksia, joiden laatu tunnetusti on vaihdellut laidasta laitaan. Luvassa siis jälleen subjektiivinen ja kaikin puolin elitistinen katsaus hitteihin ja huteihin, aina Silent Hillistä Super Mario Brosiin ja genren tuntemattomampiin teoksiin. Luvassa paljon kuva­ ja videomateriaalia josta kaikki ei sovi perheen täysijärkisille.

Mike Pohjolan haastattelu

Mike Pohjolan haastattelu

Conitea (2h)

Kirjailijana, käsikirjoittajana ja roolipelisuunnittelijana kunnostautunut Mike Pohjola vastaa kysymyksiin.

Näin menestyt Heian-kauden Japanissa

Näin menestyt Heian-kauden Japanissa

Julia ”Fujiwara” Sainonen (1h)

Japanissa Heian­kaudella (794–1185) aateliston piirissä menestyttiin kauneudentajulla. Tule kuulemaan, kuinka tärkeää on kaunis käsiala, oikeiden runojen tuntemus ja omaan persoonallisuuteen sopiva vaatteiden väri. Entä miksi Genjin tarinan päähenkilöllä on niin monta vaimoa ja miksi naisia kannattaa tavata vain öisin? Luento keskittyy kaikkeen kauniiseen, mutta saattaa sisältää myös mustasukkaisuutta, riivaajahenkiä ja hieman politiikkaa.

Taidekujapaneeli

Taidekujapaneeli

Päivi Niinikangas (1h)

Taidekuja, mikä se on ja kuka sinne pääsee? Tietoa kaikille kujailua harkitseville, sekä keskustelua taidekujien tilasta ja asemasta coneissa.

15–16 Kovat koiraat

Kovat koiraat

Janne Kemppi (2h)

Luento perustuu luennoitsijan henkilökohtaisiin mieltymyksiin japanilaisista miesten populaarikulttuurin ylilyönneistä. Esityksen kuvamateriaali ei sovi perheen pienimmille, eikä sitä voi suositella kenellekään.

Get Real: Tuliaseet

Get Real: Tuliaseet

Timo "Q-sama" Kuusama (2h)

Kuinka tuliaseet oikeasti toimivat? Mitä niillä pystyy tekemään? Osuisitko sinä kolikkoon kilometrin päästä? Asuuko käsiaseissa demoni, joka riivaa käyttäjänsä? Vastauksia kaikkiin näihin sekä moniin muihin kysymyksiin. Asetekniikan lyhyt oppimäärä roolipelaajille ja larppaajille. Luennolla käsitellään tuliaseiden rakennetta, toimintaa, suorituskykyä ja historiaa. Puhutaan ampumataidosta, sen harjoittamisesta sekä tietysti kaiken tämän mallintamisesta mielekkäästi ja realistisesti.

16–17   Tanskassa tehdään parhaat pelit

Tanskassa tehdään parhaat pelit

Juhana Pettersson (1h)

Tanskalaisen roolipelitapahtuma Fastavalin kilpailusarjan peleillä on maine maailman parhaina lyhyinä roolipeleinä, mutta toistaiseksi niitä on voinut pelata vain tanskaksi. Äskettäin ilmestyneen Unelma keltaisesta kuninkaasta ­kirjan myötä tilanne on muuttunut. Miksi tanskalaiset pelit ovat niin hienoja, että ne kannatti tuoda Suomeen asti?

17–18   Hopeanuoli!musikaali

Hopeanuoli!musikaali

Hopeanuoli!musikaali crew (2h)

Hopeanuoli!musikaali pohjautuu samannimiseen legendaariseen 80–­luvun animeen. Esitykseen sisältyy tanssia, laulua, taisteluja sekä karhunkaatoa. Tule kokemaan ennen­näkemätön elämys Hopeanuolen ja muiden koirien johdolla!

Proppiluento

Proppiluento

Janne "Elffi" Rusanen (2h)

Osaatko ommella mitä hienoimpia tuotoksia kankaasta kuin kankaasta, mutta kun olisi aika rakentaa proppeja, et tiedä mitä tehdä? Tuntuuko siltä, että jokaiseen aseeseen ja kihveliin tarvitsee vähintäänkin lasikuitua ja metallisorvin? Haluaisitko, että proppisi olisivat kevyitä kuin höyhen, suhteellisen kestäviä, mutta silti rakennettavissa työkaluilla ja tarvikkeilla, jotka ovat kaikkien saatavilla? Siinä tapauksessa kannattaa tulla kuuntelemaan! Luennolla kerrotaan, kuinka proppeja rakennetaan yksinkertaisista materiaaleista, joita jokaisella on mahdollisuus hankkia. Perehdymme myös hieman vaativampiin tuotoksiin ja käymme läpi proppien valmistustapoja vaiheittain kuvaopastuksien kera. Aseet, panssarit, korut ja kilvet kohti korkeuksia, tule hakemaan vinkkejä!

Vallankumouksen käsikirja

Vallankumouksen käsikirja

Janne Kemppi (3h)

Kumouksellisen toiminnan perustekniikat. Tutustu sissiliikkeiden organisointiin, mustan pörssin hyväksikäyttöön, pettureiden näytösoikeudenkäynteihin, mustaan propagandaan, sabotointiin sekä siviiliväestöön kohdistettavaan terroriin.

 
18–19   Generian Legendat - Fantasiapeli Generian luolamaailman urheista seikkailijoista

Generian Legendat - Fantasiapeli Generian luolamaailman urheista seikkailijoista

Samuli Ahokas & Miska Fredman (1h)

Generian Legendat – Valontuojat on Ironspinen kustantama ja julkaisema fantasiaroolipeli, jossa pelaajahahmot ovat urheita seikkailijoita Generian laajassa luolamaailmassa. Generian tutkimattomammat osat ovat seikkailijoiden iloksi ja suruksi täynnä vaaroja, aarteita ja hirviöitä. Tule kuulemaan lisää pelin maailmasta ja sen kehittämisestä ideasta peliksi.

19–20   Macross: Linnunradan laululinnut

Macross: Linnunradan laululinnut

Heidi "Hoothoot" Päivinen (2h)

Universumin idolitehdas, Maasta vuonna 2009 avaruuteen lähtenyt Macross–alusten laivue on esitellyt animeharrastajalle Lynn Minmayn, Nekki Basaran, Sharon Applen ja Sheryl Nomen – Ranka Leetä tietysti unohtamatta. Ihmiskunnan pelastaminen kulttuurin avulla on näille huippuartisteille mahdollista. Luennolla tutustutaan melkein 30– vuotiaan sarjan vaiheisiin, sarjaperheen hahmoihin, hahmojen välisiin suhteisiin ja kaikkea tätä siivittävään musiikkiin.

Animehuone

Animehuone

Conitea ja Crunchyroll (5h)

Animehuoneessa esitetään uutta ja hiukan vanhempaakin animea Crunchyrollin tarjoamana. Esitysaikataulu sijaitsee salin oven välittömässä läheisyydessä. Salissa on suuri valkokangas ja tilaa vaikka suuremmillekin seurueille! Esitysaikataulu löytyy osoitteesta http://2011.tracon.fi/ohjelma/animehuoneen-aikataulu/

Tanskan Cosplay- ja Conkulttuuri (Eng)

Tanskan Cosplay- ja Conkulttuuri (Eng)

Iris Rönkkö, Casper Jensen & Stine Holm Jensen (1h)

Cosplaykunniavieraat kertovat millaisia coneja Tanskassa on, ja millä tavalla Tanskan cosplaykulttuuri eroaa suomalaisestamme. Onko pohjoismaiden välillä eroja, vai ovatko kaikki pohjoiset kuin samaa cosplaysukua? Ohjelma pääasiassa englanniksi. Mostly in English.

20–21   Miken oppivuodet

Miken oppivuodet

Mike Pohjola (1h)

Totalitarismia! Tyttöbändejä! Taidetta! Nietzsche! Syöpää! Lohikäärmeitä! Kafka! Muusat! Avaruusaluksia! Aristoteles! Vallankumous! Jauhoa! Mike Pohjola kertoo pöytä­ ja liveroolipeleistään.

IRONSWINE GAMES ESITTÄÄ: SOTAKARJUT & KÄRPÄNEN

IRONSWINE GAMES ESITTÄÄ: SOTAKARJUT & KÄRPÄNEN

Manfred M. Sika & Sulo H. Maasika (1h)

Suomen kovimmat eläinroolipelien duunailijat vetävät tiukkaa settiä legendaarisen vallankumouksellisista peleistä Sotakarjut ja Kärpänen.

Sotakarjut on oikeille roolipelaajille, eikä millekään harrastelijoille tarkoitettu ultraväkivaltanen roolipeli, jossa pelataan tulevaisuuden supersotilaita – kloonattuja ihmissika­biokommandoja. Tilaisuudessa esitellään pelin testattavaa beta­versiota.

Kärpänen on puolestaan aikuisille suunnattu koko perheen eläinsatudraamaeläytymisroolipeli kärpästoveruksista, jotka yrittävät löytää tiensä ulos huoneistosta tarunhohtoiseen Komposti­Laan paratiisiin kuolettavan vaarallisen takapihan tuolla puolen.

21–22   Taistelulajien manga

Taistelulajien manga

Janne Kemppi (1h)

Johdatus taistelulajien mangaan ja animeen. Kovanyrkkisten urhojen ja toisaalta pölhöjen urpojen toiminnasta löytyy yllättävää samankaltaisuutta. Supervoimat ja sisäinen energia ovat nykyään yhä suurempi osa tätäkin genreä, mutta tietyt perusarvot ovat säilyneet vuosikymmenten ajan.

Alastomuus animessa (K-18)

Alastomuus animessa (K-18)

Matias "Madu" Tukiainen (2h)

Japani on Suomen tavoin melko vapaamielinen maa alastomuuden käsittelyssä. Luennolla käsitellään muun muassa kulttuurierojen aiheuttamia ongelmia, verrataan alastomuutta animessa mangaan ja peleihin ja tutustutaan alan merkittäviin tekijöihin kautta aikojen.

Lonkeropornoa ja lolitoita (K-18)

Lonkeropornoa ja lolitoita (K-18)

Minna Rikalainen ja Satu Valli (3h)

Piirretty ja nykyään myös animoitu erotiikka on aina ollut osa Japanin kirjavaa viihdeteollisuutta, vaikkakin aihetta sen luonteen vuoksi on käsitelty hyvin vähän meilläpäin. Tässä ohjelmassa paneudumme hieman pintaa syvemmältä meillä länsimaissa “hentaina” tunnettuun eroottiseen animeen ja mangaan, sen historiaan ja nykytilaan. Eroottisia tietokone­ ja konsolipelejä emme juurikaan luennolla erikseen käsittele, mutta niiden suhdetta anime­ ja manga­erotiikkaan sivuamme lyhyesti. Ohjelma on toiveuusinta Desucon 2011 ­tapahtumassa nähdystä luennosta.

22–23    
23–24     Inside the cosplayer's studio

Inside the cosplayer's studio

Anna-maari Karhu ja Sohvi Heikkilä / Show-cosplay-yhdistys OF ry (1h)

Cosplay-harrastajat ovat tunnetusti itsekeskeisiä, huomionhakuisia, narsistisia ihmisperseitä. He valittavat, kitisevät ja kävelevät coneissa kuin universumin valtiaat. Mikään heille ei kelpaa! He katsovat meitä taviksia korkealta norsunluutorneistaan halveksien ja syyttävää sormea osoittaen. Tule siis seuraamaan humoristista cosplay-paneelia keskiyön pimeinä tunteina! Nyt on meidän vuoromme tökkiä heitä! Panelisteina Maiju "majo" Härkönen, Emilia "Wepi" Meriläinen, Maria "Ilona" Parviainen, Essi "Biitti" Hautala, Kaisa "Malicia" Sarvela sekä Aino "Rullarinkeli" Peltokoski.

 BassoRondoOpus 1Opus 3Ulkona
10–11   Bofferiturnaukset ja vapaaboffaus

Bofferiturnaukset ja vapaaboffaus

Pirkanmaan boffaajat (14h)

Pirkanmaan bofferoinnin mestaruusturnaus on jälleen täällä! Vuoden 2011 mestarin paikka odottaa poimijaansa. Osallistua saavat niin pirkanmaalaiset kuin ulkopuoleltakin tulevat. Turnaus alkaa lauantaina kello 12 Rondossa.

Yöturnauksessa otetaan todellisista boffaajista mittaa! Kuusi tuntia kestävässä turnauksessa voit pitää niin paljon taukoja kuin haluat, mutta mitä enemmän olet kehässä, sitä suuremmat mahdollisuudet sinulla on saada pisteitä. Varustus vapaa. Turnaus alkaa päivän vaihtuessa kello 00.

Eikö turnaus riitä viemään taistelunälkääsi? Turnauksien väleissä on vapaa boffausalue käytössä. Omat aseet ja varusteet sallittuja ja suotavia tuoda mukaan (kunhan täyttävät Sotahuuto­standardit). Lisätietoja turnauksista http://personal.inet.fi/yhdistys/boffaajat/turnaus.html

     
11–12        
12–13 Greed's Accident-tanssiopetus

Greed's Accident-tanssiopetus

Sanna Lähdesniemi (1h)

SOS–dan tanssittaa taas! Tällä kertaa esperit, aikamatkustajat, alienit ja muut voivat ottaa osaa Greed’s Accident ­nimisen Suzumiya Haruhi no Gekidou ­pelistä tutun tanssin opettelemiseen Yukin seurassa!

  Kimonotyöpaja

Kimonotyöpaja

Ulpu Pajari (2h)

Kimonotyöpajassa tutustutaan kimonon pukemisen perusasioihin. Kokeile arkikimonoa ja helposti puettavaa hanhaba–obia tai tuo omat tamineesi pukeutumisneuvoja varten. Tarjolla myös mitanottoa ja vinkkejä oman kimonon hankkimista varten.

 
13–14 Musta ruusu II

Musta ruusu II

Lauri Lukka ja Harry Johansson (4h)

Tupakansavu nuolee seurustelutilan elämää nähneitä seiniä, punamekkoinen neito hyväilee vanhaa mikrofonia tummalla äänellään, vanhan miehen oikea jalka naputtaa puista lattiaa, hänen vasemmassa kädessään tupruaa paksu havannalainen, oikeassa vastatäytetty lasillinen kiellettyä hedelmää. Samaan aikaan samettinen mies saapuu eebenpuun värisellä Fordin automobiililla kapean kujan alaspäin viettävän sisäänkäynnin eteen ja käy savuiseen salonkiin pehmein askelin. On aika käydä yhteiseen pöytään, sillä auringonlasku kutsuu perheet yhteiselle aterialle. Illan erikoisuutena tarjoillaan Vice Cityn tulevaisuus hopeoidulla tarjottimella.

Musta Ruusu II on draamarikas eloroolipeli mafianeuvotteluista maksimissaan 15 pelaajalle. Peli soveltuu hyvin myös aloittelijoille. Pelinjohtajina toimivat Lauri Lukka ja Harry Johansson.

   
14–15 Takahashin signeeraustilaisuus 1 (14.15-15.15)

Takahashin signeeraustilaisuus 1 (14.15-15.15)

Conitea (2h)

Yoshihiro Takahashi jakaa nimikirjoituksia. Huomaathan, että valokuvaus ei ole sallittua signeerausten yhteydessä. Paikkoja rajoitetusti ­ hae lippusi Infosta!

Maskottipaja

Maskottipaja

Minna Oikola ja Milja "Glorry" Kauppila (2h)

Maskottipajassa opettelemme valmistamaan helppoja amigurumeja virkkaamalla ja käymme läpi vinkkejä omien mallien suunnitteluun. Vaihtoehtoisesti jos virkkuukoukku ei pysy kädessä, kokeiltavana on myös neulahuovutusta ja perinteisempää ompelua kankaista. Materiaalimaksu 2€, maksetaan pajaan tullessa. Sisään otettavien ihmisten määrää saatetaan joutua rajoittamaan välineiden riittävyyden mukaan. Oma virkkuukoukku taskussa takaa useammalle pääsyn amigurumien valmistukseen! :)

 
15–16  
16–17 Furi-tuulikellotyöpaja

Furi-tuulikellotyöpaja

Anni Hyyryläinen ja Maija-Liisa Niemi (2h)

Furin on pieni roikkuva tuulikello, joka muodostuu kellosta, paperisesta purjeesta ja painosta. Furinit ovat pitkään olleet osa ja­panin historiaa, ja tässä työpajassa on nyt mahdollisuus tehdä itselleen oma tuulikello. 6 euron osallistumismaksu sisältää kaikki tarvikkeet furin­tuulikellon rakentamiseksi sekä tietoa furinien historiasta. Pajaan otetaan maksimissaan 20 osallistujaa. Rakennettavia malleja on kolme erilaista.

Naruto.fi-miitti

Naruto.fi-miitti

Naruto.fi ylläpito (1h)

Tapaaminen Naruto.fi-saitin käyttäjille, kaikki tervetulleita!

 
17–18 Tanparan tanssiopetus

Tanparan tanssiopetus

Tanpara (2h)

Parapara on jo Suomeenkin levinnyt Japanilainen klubitanssi, joka perustuu vauhdikkaaseen käsien liikkeeseen. Tule TanPARAn mukaan opettelemaan paraparaa.

Animeohjelmaseminaari

Animeohjelmaseminaari

Matias "Madu" Tukiainen (1h)

Oletko ollut tekemässä animeaiheista puheohjelmaa coneissa luennoitsijana, panelistina tai ohjelmavastaavana? Tai vaikka et, kiinnostaako conien kehittäminen laadukkaalla ohjelmalla? Tule paikalle vaihtamaan ajatuksia ja keskustelemaan kollegoiden ja muiden kiinnostuneiden kanssa!

SCA Heavy Fighting

SCA Heavy Fighting

Hämeen Keskiaikaseura (1h)

Hämeen keskiaikaseura esittelee SCA Heavy Combat ­taistelulajia, joka on keskiaikaisten taistelutaitojen perusteella kehitetty täyskontaktilaji.

18–19 Mangapiirtopaja

Mangapiirtopaja

Essi "Shinanai" Nopanen (2h)

Pajoissa harjoitellaan manga­piirtämisen alkeita, sekä vähän edistyneempiäkin piirustustekniikoita hahmon piirtämisestä sarjakuvasivun sommitteluun.

Desuconin vastaavamiitti

Desuconin vastaavamiitti

KcS ry (1h)

Desuconin vuoden 2012 vastaavien tapaaminen (kutsuvierastilaisuus).

 
19–20   Fanifiktio-kirjoittajien tapaaminen

Fanifiktio-kirjoittajien tapaaminen

Niilo Paasivirta (1h)

Fanifiktiossa otetaan olemassa oleva kirja, elokuva, anime tms. ja luodaan siihen omaa uutta materiaalia - usein tilanteista ja tapahtumista, joita alkuperäiseen fiktioon tuskin tulisi. Tapaamisessa kuullaan lyhyt alustus aiheesta, sitten käydään keskustelua fanifiktion kirjoittamisesta, arvostelemisesta, betailusta (ennakkotarkistuksesta) ja vähän lukemisestakin. Sinun ei tarvitse olla kirjoittaja: jos asia kiinnostaa, rohkeasti vaan mukaan.

 
20–21   Bofferipaja

Bofferipaja

Pirkanmaan Boffaajat (2h)

Oletko joskus nähnyt bofferin heiluttajia? Oletko halunnut kokeilla bofferointia, mutta et ole kehdannut mennä keskeyttämään tai kysymään, saisitko kokeilla miltä bofferi tuntuu kädessä? Ei huolta, nyt voit tulla muiden kiinnostuneiden kanssa rakentamaan ilmaiseksi oman bofferitikarin, jolloin saat ensikosketuksen bofferiin ja bofferointiin. Soveltuu kaikille, jotka osaavat käyttää teippirullaa.

   
21–22   Teknopelaaminen

Teknopelaaminen

Nestori Lehtonen (1h)

Välähdyksiä vapaan pelaamisen tulevaisuudesta, pelien ja ilmiöiden yhdistäminen ja käyttö vailla maantieteellisiä tai muita rajoituksia.

 
22–23     Lost and Foundin jrock-ficcien yö

Lost and Foundin jrock-ficcien yö

Lost and Found (2h)

Jrock-fanfictionfoorumi Lost and Foundin jäsenet kokoontuvat lukemaan ja kuuntelemaan foorumin satoa. Osallistujilta toivotaan vähintään 13 vuoden ikää.

 
23–24      

Sunnuntai

 Iso SaliPieni SaliStudioSopraanoSonaatti 1
0–1     Animehuone

Animehuone

Conitea ja Crunchyroll (10h)

Animehuoneessa esitetään uutta ja hiukan vanhempaakin animea Crunchyrollin tarjoamana. Esitysaikataulu sijaitsee salin oven välittömässä läheisyydessä. Salissa on suuri valkokangas ja tilaa vaikka suuremmillekin seurueille! Esitysaikataulu löytyy osoitteesta http://2011.tracon.fi/ohjelma/animehuoneen-aikataulu/

  Mämmi Kunniaan fandubpaja

Mämmi Kunniaan fandubpaja

Mämmi Kunniaan (10h)

Tule dubbaamaan MämmiKunniaan­tiimin kanssa! Fandubpajan tarkoituksena on kerätä fandubeista kiinnostuneita ideoimaan ja dubbaamaan yhdessä läpi yön. Olet sit­ten jo kokenut dubbaaja tai vasta–alkaja, ota koneesi ja kaverisi mukaan niin tehdään yhdessä hilpeänhauskoja dubbeja. Mäm­miKunniaan­tiimin kokeneet käsikirjoittajat ja dubbaajat ovat mukana avustamassa tiimejä. Ennakkoilmoittautuneilla on etuoikeus paikkoihin.

1–2      
2–3      
3–4      
4–5      
5–6      
6–7      
7–8      
8–9      
9–10      
10–11   Cosplaydeitti

Cosplaydeitti

Niina Suoniemi (2h)

Rakkaus ei tunne rajoja, kun vauhtiin pääsevät cosplayharrastajat hahmojensa saappaissa. Luvassa on taatusti mielenkiintoisia, outoja ja jopa hulvattomia tilanteita, kun ehdokkaat kamppailevat tarjolla olevasta seurasta. Napakymppi­tyylinen leikkimielinen seuranhakuohjelma cosplay­hahmoille.

MämmiKunniaan Esittää: Nortikka Se Elokuva

MämmiKunniaan Esittää: Nortikka Se Elokuva

Mämmi Kunniaan (1h)

Nortikka Se Elokuvan ensi ilta! Nortikka on Narutosta tehty parodia/pila/fandubbaus joka on pyörinyt YouTubessa kohta 5 vuotta!

Edo-ajan elämää

Edo-ajan elämää

Janne Kemppi (2h)

Shogunaatti hallitsi Japania satojen vuosien ajan. Oliko se todella maailmanhistorian parhaiten toiminut feodaalijärjestelmä? Miten Tokugawan klaani piti Japania rautanyrkissään? Kuinka maakuntien omat herrat toimivat? Tässä esityksessä jätetään kulttuuri sikseen ja keskitytään valtaan, sen säilyttämiseen ja varsinkin sen käyttöön.

Pienkustanneroolipelien vuosi 2011

Pienkustanneroolipelien vuosi 2011

Eero Tuovinen / Arkkikivi (1h)

Arkkikiven Eero Tuovinen esittelee viimeisen vuoden mittaan julkaistuja kansainvälisiä roolipeliuutuuksia. Nyt selviää, mikä se Fiasco on ja miksi kaikki puhuvat Apocalypse Worldista. Samoin, mitkä ovat parhaat OSR–tuotteet ja mitkä on parasta jättää hyllyyn. Juttua myös ylipäätään maahantuontiprosessista, keskustellaan vähän tulevista kuvioista ja sovitaan millaisia pelejä pyritään maahantuomaan tulevaisuudessa. Pelejä pääsee myös demopelaamaan Arkkikiven esittelypöydällä.

11–12   Efektit AMV:issä - Taidetta vai turhuutta?

Efektit AMV:issä - Taidetta vai turhuutta?

Tero "Sivis" Nybacka (1h)

Ohjelmassa käydään esimerkkien avulla läpi erilaisia efektejä ja niiden käyttöä AMV:issä. Ovatko efektit vain turhaa multimediaa ja tekijän pröystäilyä? Miten sama efekti voi sekä pilata että kruunata videon? Tule kuulemaan vastaukset ja näkemään efektien hyvät, pahat ja rumat.

Juoksemista ja Small Talkia

Juoksemista ja Small Talkia

Mika-Petri "Mixu" Lauronen (1h)

Call of Cthulhun parhaita puolia on se, että siihen voi lisätä lähes minkä tahansa taidon. Tämä esitelmä esittelee parikymmentä hyö­dyllistä taitoa sääntökirjan ulkopuolelta.

12–13   Suurin Pätijä

Suurin Pätijä

Mikko "Lmmz" Lammi (1h)

Suurin pätijä ­tietovisailussa kilpailijat koettavat päteä tiedoillaan, taidoillaan tai tuurillaan. 2-3 hengen joukkueille esitetään anime­ ja manga­aiheisia kiperiä kysymyksiä audiovisuaalisen materiaalin saattelemana ja joukkueiden tehtävänä on luonnollisesti hakata toiset kilpailijat. Tässä kisassa hyvä improaminen ja nokkeluus voi pelastaa silloinkin, kun oikea vastaus on hämärän peitossa. Yleisöllä on myös mahdollisuus vaikuttaa kisan kulkuun. Joukkueiden ilmoittautumiset infossa ennen kisan alkua.

Cosplayjournalismi netissä (Eng)

Cosplayjournalismi netissä (Eng)

Iris Rönkkö, Maria "Ilona" Parviainen, Casper Jensen & Stine Holm Jensen (1h)

Paneelissa pohditaan cosplayblogien huimasti lisääntyneen määrän ja suosion syitä sekä tulevaisuutta. Miksi blogata? Kenelle blogata? Kuinka blogata? Mukana myös Casper Jensen, joka pyörittää tanskalaista cosplaynettilehteä CosMag.dk:ta. Ohjelma englanniksi. In English.

Mike Pohjola lukee Ihmisen Poikaa

Mike Pohjola lukee Ihmisen Poikaa

Mike Pohjola (2h)

Ihmisen poika on maailman ensimmäinen omaelämäkerrallinen Jeesus­romaani, ja ilmestyy syyskuun puolivälissä Gummerukselta. Mike Pohjola lukee otteita teoksestaan ja käy läpi tietokonepelejä, Star Trekiä, larppaamista, rippikoulua, demoneita, joutsenia ja paljon muuta.

Sydänkeskiajan pukeutumisen perusteet

Sydänkeskiajan pukeutumisen perusteet

Anna Ohinmaa / Hämeen Keskiaikaseura (1h)

Miten keskiajalla oikeasti pukeuduttiin, mitä materiaaleja vaatteet olivat ja kuinka vaatteet tehtiin? Hämeen Keskiaikaseuran väki kertoo, millaista vaatetus oikeasti oli sydänkeskiajalla eli suunnilleen ajanjaksolla 1100–1400, ja antaa vinkkejä tämäntyylisen vaatetuksen tekemiseen.

13–14   Keskiaikatanssiesitys

Keskiaikatanssiesitys

Hämeen Keskiaikaseura (1h)

Hämeen keskiaikaseura esittää ja esittelee renessanssin ajan hovitansseja Euroopan hoveista. Tule katsomaan eräitä maailman vanhimpia tunnettuja tansseja.

Jokacossaajan peruukkiluento

Jokacossaajan peruukkiluento

Inka Häkälä ja Taika Suomela (2h)

Jokacossaajan peruukkiluento tarjoaa nimensä mukaisesti laajan katsauksen cosplayperuukkien maailmaan. Viime vuotisen suosion innoittamana luentoon on jälleen koottu tietoa peruukin muokkauksesta aina leikkaamisesta painovoimaa uhmaavien piikkien ja antennien sekä muiden kampausten tekoon. Myös peruukkien värjäys, lisäkuitujen ompelu ja suoristus sisältyvät tietopakettiin. Keskustelemme muokkaamisen lisäksi myös perusasioista kuten peruukkien ostamisesta ja niiden päivittäisestä säilyttämisestä ja kunnossapidosta. Aiheiden rajauksessa on käytetty apuna internetissä etukäteen kerättyjä kysymyksiä.

Yukikaze

Yukikaze

Janne Kemppi (1h)

Yukikaze on OAV ja kirja. Se ei ole mitenkään erinomainen eikä edes kulttisuosikki. Yksinäinen fani avautuu siitä, miksi hän pitää sarjasta – vaikka hänen ei pitäisi…

14–15   Lolitamuotinäytös

Lolitamuotinäytös

Hanna Kivelä (1h)

Teemana muotinäytöksessä on vallankumouksen merkit. Inspiraationa kokonaisuuteen toimii Ranskan vallankumousta edistäneen rokokoon tuhlailevaisuus ja ylenpalttisuus.

Japanin animestudiot värikuvina

Japanin animestudiot värikuvina

Juho "Syoran" Tuominen (1h)

Tämä tunnin mittainen ohjelma aloittaa japanilaisten animaatiostudioiden esittelyjen sarjan. Tällä kertaa tutustumme Kyoto Animationiin, J.C. Staffiin sekä Gainaxiin. Ohjelma sisältää sekä faktatietoa studioista itsestään että näytteitä eri studioiden graafisesta tyylistä videoleikkeiden muodossa. Ohjelma on pääasiallisesti tarkoitettu harrastajille, jotka eivät tunne studioita ennestään, mutta myös vanhat konkarit saattavat oppia uuden asian tai pari.

Videopelien verhon takana: Pelialan syntejä ja problematiikkaa

Videopelien verhon takana: Pelialan syntejä ja problematiikkaa

The Real Men's Playground (2h)

The Real Men’s Playground ­pelimediasivuston (www.trmp.fi) äijämäinen ja huumoririkas läpiluotaus pelialan yrityksien tekemiin synteihin ja muihin alan ongelmiin, jotka kiusaavat pelaajia tai ovat niistä tuikin tietämättömiä. Luennoimassa mm. HXC Playground­arvosteluohjelmasta tuttu Teemu Viemerö, TRMP: Gaming ­ohjelman Elias Nyyssönen ja Kaaospartion Timo Hassinen. Luennosta ei lihavia miehiä tai partaa puutu eikä “vahingonomaista” kiroilua ja karskia huumoria. Alle 13–vuotiaita, heikkosydämisiä ja kukkahattutätejä on varoitettu! (Luennon ikäsuositus 13 vuotta)

15–16 Cosplaykisa (Esityskisa)

Cosplaykisa (Esityskisa)

Cosplay Finland Tour (2h)

Esityskilpailu ja nettipukukilpailu.

  Hopeanuoli ja Suomi

Hopeanuoli ja Suomi

Helena Lipponen (1h)

Esitelmä Hopeanuolen historiasta Suomessa ja sen minimaalisuudesta muissa maissa.

Kimonoharrastus

Kimonoharrastus

Ulpu Pajari (1h)

Millaista on harrastaa kimonoita Japanin ulkopuolella? Miten kimonoita ylipäätään voi harrastaa? Suomalainen isonenä tarkastelee kimonon nykytilannetta ja kimonoharrastusta Japanin ulkopuolella.

16–17 Mangan Pikakurssi

Mangan Pikakurssi

Sai (1h)

Mangan tärkeimmät asiat, jotka määrittävät sen suosion, ovat tarina ja taide. Ohjelmassa käydään läpi mangan eri vaiheet esimerkiksi paperista kirjaksi. Alustavana aiheena on miten manga syntyy ja pääaiheina piirtäminen ja tarinansuunnittelu. Luennolla käsitellään asioita piirtämisestä aina hahmotyyppeihin asti. Ohjelmalla pyritään kertomaan miten näistä kahdesta pääaiheesta muodostuu mangan kokonaisuus. Luvassa paljon esimerkkikuvia.

Hopeanuoli on p*rseestä

Hopeanuoli on p*rseestä

Helena Lipponen (1h)

Mikä kaikki Hopeanuolessa, Weedissä ja koko sarjan faneissa ylipäänsä mättää. Tässä ohjelmanumerossa voi olla kiroilua.

Poliisivaltion estetiikka

Poliisivaltion estetiikka

Tuukka Tenhunen (1h)

Miksi pahiksilla on aina hienoimmat asut? Onko seinänkokoisilla propagandajulisteilla jokin tarkoitus? Miksi diktaattorit panostavat univormuihin? Lyhyt sukellus symbolien, univormujen ja muun visuaalisuuden merkitykseen totalitarismissa. Mukana esimerkkejä fiktiosta ja historiasta.

 
17–18 Päättäjäiset

Päättäjäiset

Conitea (1h)

Miten kävi Traconian hirmuhallinnon? Poliisivaltion ja vallankumouksen kamppailu saa huikean päätöksensä! Palkintojenjako ja järjestäjien kiitokset.

       
 BassoRondoOpus 1Opus 3Ulkona
0–1   Bofferiturnaukset ja vapaaboffaus

Bofferiturnaukset ja vapaaboffaus

Pirkanmaan boffaajat (10h)

Pirkanmaan bofferoinnin mestaruusturnaus on jälleen täällä! Vuoden 2011 mestarin paikka odottaa poimijaansa. Osallistua saavat niin pirkanmaalaiset kuin ulkopuoleltakin tulevat. Turnaus alkaa lauantaina kello 12 Rondossa.

Yöturnauksessa otetaan todellisista boffaajista mittaa! Kuusi tuntia kestävässä turnauksessa voit pitää niin paljon taukoja kuin haluat, mutta mitä enemmän olet kehässä, sitä suuremmat mahdollisuudet sinulla on saada pisteitä. Varustus vapaa. Turnaus alkaa päivän vaihtuessa kello 00.

Eikö turnaus riitä viemään taistelunälkääsi? Turnauksien väleissä on vapaa boffausalue käytössä. Omat aseet ja varusteet sallittuja ja suotavia tuoda mukaan (kunhan täyttävät Sotahuuto­standardit).

Kohtaamme siis näissä merkeissä

Kohtaamme siis näissä merkeissä

Tero Tikkanen (2h)

"Spencer's on ulottuvuuksien välisen alueen suosituin kapakka. Niinpä sen omistajan kuolema tulee kaikille järkytyksenä. Vielä suurempi järkytys on kutsu perinnönjakoon. Kuka saa tämän omaisuuden omakseen?"

Draamalarppi niille, joita kiinnostaa Team Jacobia tiheämpi draama.

Lost and Foundin jrock-ficcien yö

Lost and Foundin jrock-ficcien yö

Lost and Found (10h)

Jrock-fanfictionfoorumi Lost and Foundin jäsenet kokoontuvat lukemaan ja kuuntelemaan foorumin satoa. Osallistujilta toivotaan vähintään 13 vuoden ikää.

 
1–2    
2–3      
3–4      
4–5      
5–6      
6–7      
7–8      
8–9      
9–10      
10–11 Venus & Eros Tracon

Venus & Eros Tracon

Tero Tikkanen (2h)

"Jokainen tarvitsee Sen Oikean. Tule Venukselle avaruusasema Aphroditelle löytämään juuri se oikea. Treffipalvelu Venus&Eros järejstää jälleen kerran yhden supersuosituista pikatreffi-iltamistaan. Sinulta ei vaadita mitään muuta kuin itsesi."

Venus & Eros larp on parisuhdelarppi pikatreffimaailmasta. Oletko valmis laittamaan itsesi likoon?

  Bofferipaja

Bofferipaja

Pirkanmaan Boffaajat (2h)

Oletko joskus nähnyt bofferin heiluttajia? Oletko halunnut kokeilla bofferointia, mutta et ole kehdannut mennä keskeyttämään tai kysymään, saisitko kokeilla miltä bofferi tuntuu kädessä? Ei huolta, nyt voit tulla muiden kiinnostuneiden kanssa rakentamaan ilmaiseksi oman bofferitikarin, jolloin saat ensikosketuksen bofferiin ja bofferointiin. Soveltuu kaikille, jotka osaavat käyttää teippirullaa.

   
11–12 Vocaloid - Tulevaisuuden ensimmäinen ääni

Vocaloid - Tulevaisuuden ensimmäinen ääni

Juho "Syoran" Tuominen (1h)

Tämän tunnin infopaketin Vocaloid–­ilmiön saloihin aloittaa lyhyt esittely nykyään julkaistuista Vocaloideista, jonka jälkeen tutustutaan tarkemmin yhtiöihin ilmiön taustalla, itse Vocaloid2–ohjelmaan, MikuMikuDance–ohjelmaan sekä muihin ilmiön teknisempiin puoliin keskimääräistä syvällisemmin.

Team 108 - Suomen Suikoden Cosplayaajat-miitti

Team 108 - Suomen Suikoden Cosplayaajat-miitti

Sanna Savolainen (1h)

Team Satakasin Suikoden 5 cosplay-ryhmä tapaaminen. Tervetulleita mukaan ovat kaikki Suikodenia fanittavat tai pelisarjasta kiinnostuneet cossissa tai ilman. Miitin jälkeen tiedossa kuvaussessio.

 
12–13 Furityöpaja

Furityöpaja

J-Rock Suomi (2h)

Oletko kummastellut jrock­keikoilla lavalla ja yleisön joukossa nähtäviä käsiliikkeitä, joissa tuntuu olevan joku tietty kaava vaikka kädet viuhuvat suunnasta toiseen? Tule oppimaan furien, eli furitsuke–käsiliikkeiden perusteet JrockSuomen furityöpajaan! Mukana monien jrock­bändien musiikkiin kuuluvia virallisia ja hieman epävirallisempia fureja jotka ovat japanilaisten fanien tai bändien käsialaa! Uusia taitojasi voit käyttää tulevilla jrock­keikoilla tai voit myös furitella yksin kotona! Kaikki mukaan, aikaisempi fu­rikokemus ei ole tarpeen.

Todella huono idea!

Todella huono idea!

Ari-Matti Sarén (2h)

Vanhan sanonnan mukaan viisas oppii virheitään ja todella viisas muiden virheistä. Luokaamme siis kriittinen katse kohti japanilaista populaarikulttuuria – tuota ehtymätöntä viisauden lähdettä – ja katsokaamme mitä voimme oppia vaikkapa maailmanvalloituksesta, ihmissuhteista, koulujärjestelmästä ja jättiläishirviöiden hyökkäyksistä selviämisestä. (Saattaa sisältää pähkinää ja huonoa huumoria.)

Takahashin Fanitapaaminen

Takahashin Fanitapaaminen

Conitea (1h)

Osallistujat valitaan ennakkoon.

Hartsilapset.fi miitti

Hartsilapset.fi miitti

Hartsilapset.fi (1h)

Hartsilapset-foorumilaisille ja BJD-harrastajille tarkoitettu tapaaminen. Tervetuloa mukaan nuken kanssa tai ilman, foorumin jäsenyys suotavaa! :)

SCA Heavy Fighting

SCA Heavy Fighting

Hämeen Keskiaikaseura (1h)

Hämeen keskiaikaseura esittelee SCA Heavy Combat ­taistelulajia, joka on keskiaikaisten taistelutaitojen perusteella kehitetty täyskontaktilaji.

13–14 Takahashin signeeraustilaisuus 2 (12.45-13.45)

Takahashin signeeraustilaisuus 2 (12.45-13.45)

Conitea (1h)

Yoshihiro Takahashi jakaa nimikirjoituksia. Huomaathan, että valokuvaus ei ole sallittua signeerausten yhteydessä. Paikkoja rajoitetusti ­ hae lippusi Infosta!

IDIOOTTIkurssi tulevaisuuden conintekijöille!

IDIOOTTIkurssi tulevaisuuden conintekijöille!

Miro 'miwo' Jukka ja Suvi Liukkonen (1h)

IDIOOTTIkurssi on vuonna 2012 järjestettävä kurssimuotoinen viikonloppu tulevaisuuden conintekijöille. Kurssi järjestetään aktiivisille harrastajille, jotka ovat halukkaita luomaan uutta ja kehittämään suomen skeneä. Tässä tilaisuudessa on tarkoitus mainostaa kurssia ja ideoida kurssin ohjelmaa, joten jos olet kiinnostunut kurssin tekemisestä tai siihen osallistumisesta, olet sydämellisesti tervetullut.

Bujinkan Budō Taijutsu -kamppailunäytös

Bujinkan Budō Taijutsu -kamppailunäytös

Bujinkan Reihan Dōjō (1h)

Bujinkan Reihan Dōjō järjestää Bujinkan Budō Taijutsu -kamppailunäytöksen. Bujinkan Budō Taijutsu on perinteinen japanilainen budō-laji, joka pohjautuu yhdeksän perinteisten kamppailutaitojen (kobudō) koulukunnan (ryūha) opetuksiin. Näytöksessä esitellään kattavasti lajin liikkumistapoja (taihenjutsu) aseetonta kamppailua (taijutsu) sekä erilaisia asetekniikoita (tantōjutsu, kenjutsu, bōjutsu yms.). Näytöksen kesto on n. 30 minuuttia, jonka jälkeen voi jäädä keskustelemaan dojon harjoittelijoiden kanssa ja tutustua erilaisiin harjoitteluvälineisiin. Koska kysymyksessä on perinteisten kamppailutaitojen esittely, näytös ei sovellu perheen pienimmille. Huom. näytös alkaa klo 13.30!

14–15   Instituutti = Maailman rajavartija

Instituutti = Maailman rajavartija

Ville "Burger" Vuorela (1h)

Stalker–roolipelin kirjoittaja Ville Vuorela tutustuttaa yleisönsä Instituutin historiaan, rakenteisiin, toimintatapoihin ja siihen, miten Instituutin toiminta näkyy ksenologisessa tutkimuksessa, maailmanpolitiikassa ja vyöhykkeitä ympäröivien raja­alueiden elämässä.

  Mangapiirtopaja

Mangapiirtopaja

Essi "Shinanai" Nopanen (2h)

Pajoissa harjoitellaan manga­piirtämisen alkeita, sekä vähän edistyneempiäkin piirustustekniikoita hahmon piirtämisestä sarjakuvasivun sommitteluun.

 
15–16   Vallankaappauksen käsikirja

Vallankaappauksen käsikirja

Janne Kemppi (2h)

Vallankaappauksen suunnittelu, valmistelu ja käytännön toteutus modernissa yhteiskunnassa. Luennossa käydään läpi valtarakenteiden heikkouksien analysointi, kaappaukselle hyödyllisten henkilöiden identifiointitekniikat sekä turvakoneiston solutus ja propagandan käyttö vallankaappauksen oikeellisuuden esittämisessä.

   
16–17        
17–18          

Lauantain ohjelma

Rondo 10:00–24:00

Bofferiturnaukset ja vapaaboffaus

Pirkanmaan boffaajat

Pirkanmaan bofferoinnin mestaruusturnaus on jälleen täällä! Vuoden 2011 mestarin paikka odottaa poimijaansa. Osallistua saavat niin pirkanmaalaiset kuin ulkopuoleltakin tulevat. Turnaus alkaa lauantaina kello 12 Rondossa.

Yöturnauksessa otetaan todellisista boffaajista mittaa! Kuusi tuntia kestävässä turnauksessa voit pitää niin paljon taukoja kuin haluat, mutta mitä enemmän olet kehässä, sitä suuremmat mahdollisuudet sinulla on saada pisteitä. Varustus vapaa. Turnaus alkaa päivän vaihtuessa kello 00.

Eikö turnaus riitä viemään taistelunälkääsi? Turnauksien väleissä on vapaa boffausalue käytössä. Omat aseet ja varusteet sallittuja ja suotavia tuoda mukaan (kunhan täyttävät Sotahuuto­standardit). Lisätietoja turnauksista http://personal.inet.fi/yhdistys/boffaajat/turnaus.html

Iso Sali 11:00–12:00

Avajaiset

Conitea

Suuri Johtaja, Totuuden Aamunkoitto, Lempeä Isä, Kansanvaltion Suojelija ja Ylipäällikkö toivottaa kävijät tervetulleiksi Traconian kulttuuripäiville. Musiikkia, tanssia ja sirkushuveja!

Sonaatti 1 11:00–12:00

Infotilaisuus nuorten kävijöiden vanhemmille

Jutta Keskinen

Kuka, mitä ja miksi? Kuka vastaa Tracon VI:n toiminnasta? Mitä conittaminen todellisuudessa on? Miksi näihin on pakko päästä. Tämä lyhyt info on suunnattu nimenomaan nuorten kävijöiden vanhemmille, vastaamaan heidän mieltään askarruttaviin kysymyksiin.

Sonaatti 1 12:00–13:00

Tsukicon - Onko Suomessa tarvetta musiikki- ja muoticonille?

Katrin Borgersen/ J-Rock Suomi

Suomen coniskene koostuu erityyppisistä ja ­teemaisista anime­ ja mangaconeista. Miten musiikki­ ja muoticon voi näkyä näiden lomassa ja onko Suomessa kysyntää näin erilaiselle conille? Miten musiikki­ ja muoticonin järjestäminen eroaa animeconien järjestämiseen verrattuna? Onko musiikki­ ja muoticonin mahdollista saavuttaa pysyvä paikka muiden conien lomassa ja yleisön suosiossa? JrockSuomi kertoo Tsukiconin järjestämisestä, sen paikasta muiden conien lomassa ja muoti­ ja musiikkiconien tulevaisuudesta.

Pieni Sali 12:00–14:00

Harvainvallan käsikirja

Janne Kemppi

Nykyaikaisen itsevaltiaan muotokuva ja tyranniuden teemat. Luennossa annetaan myös best practices vallan kokoamiseen, käyttöön ja säilyttämisen harvainvaltaisessa toimintaympäristössä.

Sopraano 12:00–13:00

Mother-luento

Sampo Vehmas

Tule kuuntelemaan luentoa lokalisoinnin puutteestä kärsineestä Nintendon, HAL laboratoryn ja APE incin RPG­pelisarjasta jossa mm. hipit harjaavat hampaita, partyn jäsen löytyy roskapöntöstä ja kärpänen tu­levaisuudesta kertoo sinulle, että 10 vuoden päästä avaruusolento tulee ja tappaa kaikki.

Studio 12:00–14:00

Tyylihistorian opas roolipelaajille ja cossaajille

Siiri Laiti ja Erik Niemi

Miten erotat Puolan ja Ranskan 1. maailmansodan univormut toisistaan? Miten japanilaiset pukeutuivat 1300­–luvulla? Mistä voi ostaa samanlaisen asun, jota Hitler piti aikoinaan? Mistä kankaasta kannattaisi tehdä Marie Antoinetten upea kermakakkumekko? Tämä luento on juuri sinulle, jos olet kiinnostunut historiallisista vaatteista ja niiden tekotavoista. Luennolla keskitymme vuosiin 1300–1950 ja käymme läpi eri sotavaatteita ja aatelistoasuja. Heitämme myös vinkkejä, mistä kannattaa hankkia osia (miekat, univormut jne.), mitä kangasta kannattaa käyttää ja mitä ei saisi tehdä, kun teet historiallisia vaatteita.

Basso 12:00–13:00

Greed's Accident-tanssiopetus

Sanna Lähdesniemi

SOS–dan tanssittaa taas! Tällä kertaa esperit, aikamatkustajat, alienit ja muut voivat ottaa osaa Greed’s Accident ­nimisen Suzumiya Haruhi no Gekidou ­pelistä tutun tanssin opettelemiseen Yukin seurassa!

Opus 3 12:00–14:00

Kimonotyöpaja

Ulpu Pajari

Kimonotyöpajassa tutustutaan kimonon pukemisen perusasioihin. Kokeile arkikimonoa ja helposti puettavaa hanhaba–obia tai tuo omat tamineesi pukeutumisneuvoja varten. Tarjolla myös mitanottoa ja vinkkejä oman kimonon hankkimista varten.

Iso Sali 13:00–14:00

Takahashin haastattelu

Conitea

Me kysymme, Hopeanuolen piirtäjä­käsikirjoittaja Yoshihiro Takahashi vastaa.

Sonaatti 1 13:00–14:00

Morning Musumen lyhyt historia

Rosaliina Ahvenjärvi

Pirteää poppia, söpöjä tyttöjä ja 100% idolimeininkiä. Japanin myydyimmän tyttöyhtyeen tarina vuodesta 1997 nykyhetkeen!

Sopraano 13:00–14:00

Patlabor Fukushimassa

Jari "Tekno-Kekko" Lehtinen

Miten anime on ennakoinut Japanin tapaa selvitä kriiseistä? Mitä animen keksintöjä kevään maanjäristyksen jälkeen olisi tarvittu? Keväisen luonnonmullistuksen, ydinonnettomuuden ja poliittisten rakenteiden reagoinnin tapa on ollut japanilaisille odotettua. Animessa on esitetty jo ajat sitten, mitä Japanissa tapahtuu, kun kaikki menee pieleen. Tunnin verran mediakritiikkiä, kroonista päättämättömyyttä, julkisivun kiillottamista ja vastuun pallottelua.

Basso 13:00–17:00

Musta ruusu II

Lauri Lukka ja Harry Johansson

Tupakansavu nuolee seurustelutilan elämää nähneitä seiniä, punamekkoinen neito hyväilee vanhaa mikrofonia tummalla äänellään, vanhan miehen oikea jalka naputtaa puista lattiaa, hänen vasemmassa kädessään tupruaa paksu havannalainen, oikeassa vastatäytetty lasillinen kiellettyä hedelmää. Samaan aikaan samettinen mies saapuu eebenpuun värisellä Fordin automobiililla kapean kujan alaspäin viettävän sisäänkäynnin eteen ja käy savuiseen salonkiin pehmein askelin. On aika käydä yhteiseen pöytään, sillä auringonlasku kutsuu perheet yhteiselle aterialle. Illan erikoisuutena tarjoillaan Vice Cityn tulevaisuus hopeoidulla tarjottimella.

Musta Ruusu II on draamarikas eloroolipeli mafianeuvotteluista maksimissaan 15 pelaajalle. Peli soveltuu hyvin myös aloittelijoille. Pelinjohtajina toimivat Lauri Lukka ja Harry Johansson.

Iso Sali 14:00–17:00

Cosplaykisat (WCS ja pukukisa)

Cosplay Finland Tour

World Cosplay Summitin Suomen­karsinta ja pukukilpailu. Suomen kovatasoisinta cosplayta.

Sonaatti 1 14:00–15:00

Taidekujapaneeli

Päivi Niinikangas

Taidekuja, mikä se on ja kuka sinne pääsee? Tietoa kaikille kujailua harkitseville, sekä keskustelua taidekujien tilasta ja asemasta coneissa.

Pieni Sali 14:00–16:00

Hyvät, pahat ja rumat 2 - Japanilaisten pelien elokuvasovitukset

Mikko "Grandpa Cthulhu" Seppänen

Tällä kertaa ihmettelemme japanilaisista videopeleistä tehtyjä live action ­elokuvasovituksia, joiden laatu tunnetusti on vaihdellut laidasta laitaan. Luvassa siis jälleen subjektiivinen ja kaikin puolin elitistinen katsaus hitteihin ja huteihin, aina Silent Hillistä Super Mario Brosiin ja genren tuntemattomampiin teoksiin. Luvassa paljon kuva­ ja videomateriaalia josta kaikki ei sovi perheen täysijärkisille.

Sopraano 14:00–15:00

Näin menestyt Heian-kauden Japanissa

Julia ”Fujiwara” Sainonen

Japanissa Heian­kaudella (794–1185) aateliston piirissä menestyttiin kauneudentajulla. Tule kuulemaan, kuinka tärkeää on kaunis käsiala, oikeiden runojen tuntemus ja omaan persoonallisuuteen sopiva vaatteiden väri. Entä miksi Genjin tarinan päähenkilöllä on niin monta vaimoa ja miksi naisia kannattaa tavata vain öisin? Luento keskittyy kaikkeen kauniiseen, mutta saattaa sisältää myös mustasukkaisuutta, riivaajahenkiä ja hieman politiikkaa.

Studio 14:00–16:00

Mike Pohjolan haastattelu

Conitea

Kirjailijana, käsikirjoittajana ja roolipelisuunnittelijana kunnostautunut Mike Pohjola vastaa kysymyksiin.

Opus 1 14:00–16:00

Takahashin signeeraustilaisuus 1 (14.15-15.15)

Conitea

Yoshihiro Takahashi jakaa nimikirjoituksia. Huomaathan, että valokuvaus ei ole sallittua signeerausten yhteydessä. Paikkoja rajoitetusti ­ hae lippusi Infosta!

Opus 3 14:00–16:00

Maskottipaja

Minna Oikola ja Milja "Glorry" Kauppila

Maskottipajassa opettelemme valmistamaan helppoja amigurumeja virkkaamalla ja käymme läpi vinkkejä omien mallien suunnitteluun. Vaihtoehtoisesti jos virkkuukoukku ei pysy kädessä, kokeiltavana on myös neulahuovutusta ja perinteisempää ompelua kankaista. Materiaalimaksu 2€, maksetaan pajaan tullessa. Sisään otettavien ihmisten määrää saatetaan joutua rajoittamaan välineiden riittävyyden mukaan. Oma virkkuukoukku taskussa takaa useammalle pääsyn amigurumien valmistukseen! :)

Sonaatti 1 15:00–17:00

Get Real: Tuliaseet

Timo "Q-sama" Kuusama

Kuinka tuliaseet oikeasti toimivat? Mitä niillä pystyy tekemään? Osuisitko sinä kolikkoon kilometrin päästä? Asuuko käsiaseissa demoni, joka riivaa käyttäjänsä? Vastauksia kaikkiin näihin sekä moniin muihin kysymyksiin. Asetekniikan lyhyt oppimäärä roolipelaajille ja larppaajille. Luennolla käsitellään tuliaseiden rakennetta, toimintaa, suorituskykyä ja historiaa. Puhutaan ampumataidosta, sen harjoittamisesta sekä tietysti kaiken tämän mallintamisesta mielekkäästi ja realistisesti.

Sopraano 15:00–17:00

Kovat koiraat

Janne Kemppi

Luento perustuu luennoitsijan henkilökohtaisiin mieltymyksiin japanilaisista miesten populaarikulttuurin ylilyönneistä. Esityksen kuvamateriaali ei sovi perheen pienimmille, eikä sitä voi suositella kenellekään.

Studio 16:00–17:00

Tanskassa tehdään parhaat pelit

Juhana Pettersson

Tanskalaisen roolipelitapahtuma Fastavalin kilpailusarjan peleillä on maine maailman parhaina lyhyinä roolipeleinä, mutta toistaiseksi niitä on voinut pelata vain tanskaksi. Äskettäin ilmestyneen Unelma keltaisesta kuninkaasta ­kirjan myötä tilanne on muuttunut. Miksi tanskalaiset pelit ovat niin hienoja, että ne kannatti tuoda Suomeen asti?

Opus 1 16:00–18:00

Furi-tuulikellotyöpaja

Anni Hyyryläinen ja Maija-Liisa Niemi

Furin on pieni roikkuva tuulikello, joka muodostuu kellosta, paperisesta purjeesta ja painosta. Furinit ovat pitkään olleet osa ja­panin historiaa, ja tässä työpajassa on nyt mahdollisuus tehdä itselleen oma tuulikello. 6 euron osallistumismaksu sisältää kaikki tarvikkeet furin­tuulikellon rakentamiseksi sekä tietoa furinien historiasta. Pajaan otetaan maksimissaan 20 osallistujaa. Rakennettavia malleja on kolme erilaista.

Opus 3 16:00–17:00

Naruto.fi-miitti

Naruto.fi ylläpito

Tapaaminen Naruto.fi-saitin käyttäjille, kaikki tervetulleita!

Pieni Sali 17:00–19:00

Hopeanuoli!musikaali

Hopeanuoli!musikaali crew

Hopeanuoli!musikaali pohjautuu samannimiseen legendaariseen 80–­luvun animeen. Esitykseen sisältyy tanssia, laulua, taisteluja sekä karhunkaatoa. Tule kokemaan ennen­näkemätön elämys Hopeanuolen ja muiden koirien johdolla!

Sopraano 17:00–20:00

Vallankumouksen käsikirja

Janne Kemppi

Kumouksellisen toiminnan perustekniikat. Tutustu sissiliikkeiden organisointiin, mustan pörssin hyväksikäyttöön, pettureiden näytösoikeudenkäynteihin, mustaan propagandaan, sabotointiin sekä siviiliväestöön kohdistettavaan terroriin.

Studio 17:00–19:00

Proppiluento

Janne "Elffi" Rusanen

Osaatko ommella mitä hienoimpia tuotoksia kankaasta kuin kankaasta, mutta kun olisi aika rakentaa proppeja, et tiedä mitä tehdä? Tuntuuko siltä, että jokaiseen aseeseen ja kihveliin tarvitsee vähintäänkin lasikuitua ja metallisorvin? Haluaisitko, että proppisi olisivat kevyitä kuin höyhen, suhteellisen kestäviä, mutta silti rakennettavissa työkaluilla ja tarvikkeilla, jotka ovat kaikkien saatavilla? Siinä tapauksessa kannattaa tulla kuuntelemaan! Luennolla kerrotaan, kuinka proppeja rakennetaan yksinkertaisista materiaaleista, joita jokaisella on mahdollisuus hankkia. Perehdymme myös hieman vaativampiin tuotoksiin ja käymme läpi proppien valmistustapoja vaiheittain kuvaopastuksien kera. Aseet, panssarit, korut ja kilvet kohti korkeuksia, tule hakemaan vinkkejä!

Basso 17:00–19:00

Tanparan tanssiopetus

Tanpara

Parapara on jo Suomeenkin levinnyt Japanilainen klubitanssi, joka perustuu vauhdikkaaseen käsien liikkeeseen. Tule TanPARAn mukaan opettelemaan paraparaa.

Opus 3 17:00–18:00

Animeohjelmaseminaari

Matias "Madu" Tukiainen

Oletko ollut tekemässä animeaiheista puheohjelmaa coneissa luennoitsijana, panelistina tai ohjelmavastaavana? Tai vaikka et, kiinnostaako conien kehittäminen laadukkaalla ohjelmalla? Tule paikalle vaihtamaan ajatuksia ja keskustelemaan kollegoiden ja muiden kiinnostuneiden kanssa!

Ulkona 17:00–18:00

SCA Heavy Fighting

Hämeen Keskiaikaseura

Hämeen keskiaikaseura esittelee SCA Heavy Combat ­taistelulajia, joka on keskiaikaisten taistelutaitojen perusteella kehitetty täyskontaktilaji.

Sonaatti 1 18:00–19:00

Generian Legendat - Fantasiapeli Generian luolamaailman urheista seikkailijoista

Samuli Ahokas & Miska Fredman

Generian Legendat – Valontuojat on Ironspinen kustantama ja julkaisema fantasiaroolipeli, jossa pelaajahahmot ovat urheita seikkailijoita Generian laajassa luolamaailmassa. Generian tutkimattomammat osat ovat seikkailijoiden iloksi ja suruksi täynnä vaaroja, aarteita ja hirviöitä. Tule kuulemaan lisää pelin maailmasta ja sen kehittämisestä ideasta peliksi.

Opus 1 18:00–20:00

Mangapiirtopaja

Essi "Shinanai" Nopanen

Pajoissa harjoitellaan manga­piirtämisen alkeita, sekä vähän edistyneempiäkin piirustustekniikoita hahmon piirtämisestä sarjakuvasivun sommitteluun.

Opus 3 18:00–19:00

Desuconin vastaavamiitti

KcS ry

Desuconin vuoden 2012 vastaavien tapaaminen (kutsuvierastilaisuus).

Sonaatti 1 19:00–20:00

Tanskan Cosplay- ja Conkulttuuri (Eng)

Iris Rönkkö, Casper Jensen & Stine Holm Jensen

Cosplaykunniavieraat kertovat millaisia coneja Tanskassa on, ja millä tavalla Tanskan cosplaykulttuuri eroaa suomalaisestamme. Onko pohjoismaiden välillä eroja, vai ovatko kaikki pohjoiset kuin samaa cosplaysukua? Ohjelma pääasiassa englanniksi. Mostly in English.

Pieni Sali 19:00–21:00

Macross: Linnunradan laululinnut

Heidi "Hoothoot" Päivinen

Universumin idolitehdas, Maasta vuonna 2009 avaruuteen lähtenyt Macross–alusten laivue on esitellyt animeharrastajalle Lynn Minmayn, Nekki Basaran, Sharon Applen ja Sheryl Nomen – Ranka Leetä tietysti unohtamatta. Ihmiskunnan pelastaminen kulttuurin avulla on näille huippuartisteille mahdollista. Luennolla tutustutaan melkein 30– vuotiaan sarjan vaiheisiin, sarjaperheen hahmoihin, hahmojen välisiin suhteisiin ja kaikkea tätä siivittävään musiikkiin.

Studio 19:00–24:00

Animehuone

Conitea ja Crunchyroll

Animehuoneessa esitetään uutta ja hiukan vanhempaakin animea Crunchyrollin tarjoamana. Esitysaikataulu sijaitsee salin oven välittömässä läheisyydessä. Salissa on suuri valkokangas ja tilaa vaikka suuremmillekin seurueille! Esitysaikataulu löytyy osoitteesta http://2011.tracon.fi/ohjelma/animehuoneen-aikataulu/

Opus 3 19:00–20:00

Fanifiktio-kirjoittajien tapaaminen

Niilo Paasivirta

Fanifiktiossa otetaan olemassa oleva kirja, elokuva, anime tms. ja luodaan siihen omaa uutta materiaalia - usein tilanteista ja tapahtumista, joita alkuperäiseen fiktioon tuskin tulisi. Tapaamisessa kuullaan lyhyt alustus aiheesta, sitten käydään keskustelua fanifiktion kirjoittamisesta, arvostelemisesta, betailusta (ennakkotarkistuksesta) ja vähän lukemisestakin. Sinun ei tarvitse olla kirjoittaja: jos asia kiinnostaa, rohkeasti vaan mukaan.

Sonaatti 1 20:00–21:00

IRONSWINE GAMES ESITTÄÄ: SOTAKARJUT & KÄRPÄNEN

Manfred M. Sika & Sulo H. Maasika

Suomen kovimmat eläinroolipelien duunailijat vetävät tiukkaa settiä legendaarisen vallankumouksellisista peleistä Sotakarjut ja Kärpänen.

Sotakarjut on oikeille roolipelaajille, eikä millekään harrastelijoille tarkoitettu ultraväkivaltanen roolipeli, jossa pelataan tulevaisuuden supersotilaita – kloonattuja ihmissika­biokommandoja. Tilaisuudessa esitellään pelin testattavaa beta­versiota.

Kärpänen on puolestaan aikuisille suunnattu koko perheen eläinsatudraamaeläytymisroolipeli kärpästoveruksista, jotka yrittävät löytää tiensä ulos huoneistosta tarunhohtoiseen Komposti­Laan paratiisiin kuolettavan vaarallisen takapihan tuolla puolen.

Sopraano 20:00–21:00

Miken oppivuodet

Mike Pohjola

Totalitarismia! Tyttöbändejä! Taidetta! Nietzsche! Syöpää! Lohikäärmeitä! Kafka! Muusat! Avaruusaluksia! Aristoteles! Vallankumous! Jauhoa! Mike Pohjola kertoo pöytä­ ja liveroolipeleistään.

Opus 1 20:00–22:00

Bofferipaja

Pirkanmaan Boffaajat

Oletko joskus nähnyt bofferin heiluttajia? Oletko halunnut kokeilla bofferointia, mutta et ole kehdannut mennä keskeyttämään tai kysymään, saisitko kokeilla miltä bofferi tuntuu kädessä? Ei huolta, nyt voit tulla muiden kiinnostuneiden kanssa rakentamaan ilmaiseksi oman bofferitikarin, jolloin saat ensikosketuksen bofferiin ja bofferointiin. Soveltuu kaikille, jotka osaavat käyttää teippirullaa.

Sonaatti 1 21:00–24:00

Lonkeropornoa ja lolitoita (K-18)

Minna Rikalainen ja Satu Valli

Piirretty ja nykyään myös animoitu erotiikka on aina ollut osa Japanin kirjavaa viihdeteollisuutta, vaikkakin aihetta sen luonteen vuoksi on käsitelty hyvin vähän meilläpäin. Tässä ohjelmassa paneudumme hieman pintaa syvemmältä meillä länsimaissa “hentaina” tunnettuun eroottiseen animeen ja mangaan, sen historiaan ja nykytilaan. Eroottisia tietokone­ ja konsolipelejä emme juurikaan luennolla erikseen käsittele, mutta niiden suhdetta anime­ ja manga­erotiikkaan sivuamme lyhyesti. Ohjelma on toiveuusinta Desucon 2011 ­tapahtumassa nähdystä luennosta.

Pieni Sali 21:00–22:00

Taistelulajien manga

Janne Kemppi

Johdatus taistelulajien mangaan ja animeen. Kovanyrkkisten urhojen ja toisaalta pölhöjen urpojen toiminnasta löytyy yllättävää samankaltaisuutta. Supervoimat ja sisäinen energia ovat nykyään yhä suurempi osa tätäkin genreä, mutta tietyt perusarvot ovat säilyneet vuosikymmenten ajan.

Sopraano 21:00–23:00

Alastomuus animessa (K-18)

Matias "Madu" Tukiainen

Japani on Suomen tavoin melko vapaamielinen maa alastomuuden käsittelyssä. Luennolla käsitellään muun muassa kulttuurierojen aiheuttamia ongelmia, verrataan alastomuutta animessa mangaan ja peleihin ja tutustutaan alan merkittäviin tekijöihin kautta aikojen.

Opus 3 21:00–22:00

Teknopelaaminen

Nestori Lehtonen

Välähdyksiä vapaan pelaamisen tulevaisuudesta, pelien ja ilmiöiden yhdistäminen ja käyttö vailla maantieteellisiä tai muita rajoituksia.

Opus 3 22:00–24:00

Lost and Foundin jrock-ficcien yö

Lost and Found

Jrock-fanfictionfoorumi Lost and Foundin jäsenet kokoontuvat lukemaan ja kuuntelemaan foorumin satoa. Osallistujilta toivotaan vähintään 13 vuoden ikää.

Sopraano 23:00–24:00

Inside the cosplayer's studio

Anna-maari Karhu ja Sohvi Heikkilä / Show-cosplay-yhdistys OF ry

Cosplay-harrastajat ovat tunnetusti itsekeskeisiä, huomionhakuisia, narsistisia ihmisperseitä. He valittavat, kitisevät ja kävelevät coneissa kuin universumin valtiaat. Mikään heille ei kelpaa! He katsovat meitä taviksia korkealta norsunluutorneistaan halveksien ja syyttävää sormea osoittaen. Tule siis seuraamaan humoristista cosplay-paneelia keskiyön pimeinä tunteina! Nyt on meidän vuoromme tökkiä heitä! Panelisteina Maiju "majo" Härkönen, Emilia "Wepi" Meriläinen, Maria "Ilona" Parviainen, Essi "Biitti" Hautala, Kaisa "Malicia" Sarvela sekä Aino "Rullarinkeli" Peltokoski.

Sunnuntain ohjelma

Sonaatti 1 0:00–10:00

Mämmi Kunniaan fandubpaja

Mämmi Kunniaan

Tule dubbaamaan MämmiKunniaan­tiimin kanssa! Fandubpajan tarkoituksena on kerätä fandubeista kiinnostuneita ideoimaan ja dubbaamaan yhdessä läpi yön. Olet sit­ten jo kokenut dubbaaja tai vasta–alkaja, ota koneesi ja kaverisi mukaan niin tehdään yhdessä hilpeänhauskoja dubbeja. Mäm­miKunniaan­tiimin kokeneet käsikirjoittajat ja dubbaajat ovat mukana avustamassa tiimejä. Ennakkoilmoittautuneilla on etuoikeus paikkoihin.

Studio 0:00–10:00

Animehuone

Conitea ja Crunchyroll

Animehuoneessa esitetään uutta ja hiukan vanhempaakin animea Crunchyrollin tarjoamana. Esitysaikataulu sijaitsee salin oven välittömässä läheisyydessä. Salissa on suuri valkokangas ja tilaa vaikka suuremmillekin seurueille! Esitysaikataulu löytyy osoitteesta http://2011.tracon.fi/ohjelma/animehuoneen-aikataulu/

Rondo 0:00–10:00

Bofferiturnaukset ja vapaaboffaus

Pirkanmaan boffaajat

Pirkanmaan bofferoinnin mestaruusturnaus on jälleen täällä! Vuoden 2011 mestarin paikka odottaa poimijaansa. Osallistua saavat niin pirkanmaalaiset kuin ulkopuoleltakin tulevat. Turnaus alkaa lauantaina kello 12 Rondossa.

Yöturnauksessa otetaan todellisista boffaajista mittaa! Kuusi tuntia kestävässä turnauksessa voit pitää niin paljon taukoja kuin haluat, mutta mitä enemmän olet kehässä, sitä suuremmat mahdollisuudet sinulla on saada pisteitä. Varustus vapaa. Turnaus alkaa päivän vaihtuessa kello 00.

Eikö turnaus riitä viemään taistelunälkääsi? Turnauksien väleissä on vapaa boffausalue käytössä. Omat aseet ja varusteet sallittuja ja suotavia tuoda mukaan (kunhan täyttävät Sotahuuto­standardit).

Opus 1 0:00–2:00

Kohtaamme siis näissä merkeissä

Tero Tikkanen

"Spencer's on ulottuvuuksien välisen alueen suosituin kapakka. Niinpä sen omistajan kuolema tulee kaikille järkytyksenä. Vielä suurempi järkytys on kutsu perinnönjakoon. Kuka saa tämän omaisuuden omakseen?"

Draamalarppi niille, joita kiinnostaa Team Jacobia tiheämpi draama.

Opus 3 0:00–10:00

Lost and Foundin jrock-ficcien yö

Lost and Found

Jrock-fanfictionfoorumi Lost and Foundin jäsenet kokoontuvat lukemaan ja kuuntelemaan foorumin satoa. Osallistujilta toivotaan vähintään 13 vuoden ikää.

Sonaatti 1 10:00–11:00

Pienkustanneroolipelien vuosi 2011

Eero Tuovinen / Arkkikivi

Arkkikiven Eero Tuovinen esittelee viimeisen vuoden mittaan julkaistuja kansainvälisiä roolipeliuutuuksia. Nyt selviää, mikä se Fiasco on ja miksi kaikki puhuvat Apocalypse Worldista. Samoin, mitkä ovat parhaat OSR–tuotteet ja mitkä on parasta jättää hyllyyn. Juttua myös ylipäätään maahantuontiprosessista, keskustellaan vähän tulevista kuvioista ja sovitaan millaisia pelejä pyritään maahantuomaan tulevaisuudessa. Pelejä pääsee myös demopelaamaan Arkkikiven esittelypöydällä.

Pieni Sali 10:00–12:00

Cosplaydeitti

Niina Suoniemi

Rakkaus ei tunne rajoja, kun vauhtiin pääsevät cosplayharrastajat hahmojensa saappaissa. Luvassa on taatusti mielenkiintoisia, outoja ja jopa hulvattomia tilanteita, kun ehdokkaat kamppailevat tarjolla olevasta seurasta. Napakymppi­tyylinen leikkimielinen seuranhakuohjelma cosplay­hahmoille.

Sopraano 10:00–12:00

Edo-ajan elämää

Janne Kemppi

Shogunaatti hallitsi Japania satojen vuosien ajan. Oliko se todella maailmanhistorian parhaiten toiminut feodaalijärjestelmä? Miten Tokugawan klaani piti Japania rautanyrkissään? Kuinka maakuntien omat herrat toimivat? Tässä esityksessä jätetään kulttuuri sikseen ja keskitytään valtaan, sen säilyttämiseen ja varsinkin sen käyttöön.

Studio 10:00–11:00

MämmiKunniaan Esittää: Nortikka Se Elokuva

Mämmi Kunniaan

Nortikka Se Elokuvan ensi ilta! Nortikka on Narutosta tehty parodia/pila/fandubbaus joka on pyörinyt YouTubessa kohta 5 vuotta!

Basso 10:00–12:00

Venus & Eros Tracon

Tero Tikkanen

"Jokainen tarvitsee Sen Oikean. Tule Venukselle avaruusasema Aphroditelle löytämään juuri se oikea. Treffipalvelu Venus&Eros järejstää jälleen kerran yhden supersuosituista pikatreffi-iltamistaan. Sinulta ei vaadita mitään muuta kuin itsesi."

Venus & Eros larp on parisuhdelarppi pikatreffimaailmasta. Oletko valmis laittamaan itsesi likoon?

Opus 1 10:00–12:00

Bofferipaja

Pirkanmaan Boffaajat

Oletko joskus nähnyt bofferin heiluttajia? Oletko halunnut kokeilla bofferointia, mutta et ole kehdannut mennä keskeyttämään tai kysymään, saisitko kokeilla miltä bofferi tuntuu kädessä? Ei huolta, nyt voit tulla muiden kiinnostuneiden kanssa rakentamaan ilmaiseksi oman bofferitikarin, jolloin saat ensikosketuksen bofferiin ja bofferointiin. Soveltuu kaikille, jotka osaavat käyttää teippirullaa.

Sonaatti 1 11:00–12:00

Juoksemista ja Small Talkia

Mika-Petri "Mixu" Lauronen

Call of Cthulhun parhaita puolia on se, että siihen voi lisätä lähes minkä tahansa taidon. Tämä esitelmä esittelee parikymmentä hyö­dyllistä taitoa sääntökirjan ulkopuolelta.

Studio 11:00–12:00

Efektit AMV:issä - Taidetta vai turhuutta?

Tero "Sivis" Nybacka

Ohjelmassa käydään esimerkkien avulla läpi erilaisia efektejä ja niiden käyttöä AMV:issä. Ovatko efektit vain turhaa multimediaa ja tekijän pröystäilyä? Miten sama efekti voi sekä pilata että kruunata videon? Tule kuulemaan vastaukset ja näkemään efektien hyvät, pahat ja rumat.

Rondo 11:00–12:00

Vocaloid - Tulevaisuuden ensimmäinen ääni

Juho "Syoran" Tuominen

Tämän tunnin infopaketin Vocaloid–­ilmiön saloihin aloittaa lyhyt esittely nykyään julkaistuista Vocaloideista, jonka jälkeen tutustutaan tarkemmin yhtiöihin ilmiön taustalla, itse Vocaloid2–ohjelmaan, MikuMikuDance–ohjelmaan sekä muihin ilmiön teknisempiin puoliin keskimääräistä syvällisemmin.

Opus 3 11:00–12:00

Team 108 - Suomen Suikoden Cosplayaajat-miitti

Sanna Savolainen

Team Satakasin Suikoden 5 cosplay-ryhmä tapaaminen. Tervetulleita mukaan ovat kaikki Suikodenia fanittavat tai pelisarjasta kiinnostuneet cossissa tai ilman. Miitin jälkeen tiedossa kuvaussessio.

Sonaatti 1 12:00–13:00

Sydänkeskiajan pukeutumisen perusteet

Anna Ohinmaa / Hämeen Keskiaikaseura

Miten keskiajalla oikeasti pukeuduttiin, mitä materiaaleja vaatteet olivat ja kuinka vaatteet tehtiin? Hämeen Keskiaikaseuran väki kertoo, millaista vaatetus oikeasti oli sydänkeskiajalla eli suunnilleen ajanjaksolla 1100–1400, ja antaa vinkkejä tämäntyylisen vaatetuksen tekemiseen.

Pieni Sali 12:00–13:00

Suurin Pätijä

Mikko "Lmmz" Lammi

Suurin pätijä ­tietovisailussa kilpailijat koettavat päteä tiedoillaan, taidoillaan tai tuurillaan. 2-3 hengen joukkueille esitetään anime­ ja manga­aiheisia kiperiä kysymyksiä audiovisuaalisen materiaalin saattelemana ja joukkueiden tehtävänä on luonnollisesti hakata toiset kilpailijat. Tässä kisassa hyvä improaminen ja nokkeluus voi pelastaa silloinkin, kun oikea vastaus on hämärän peitossa. Yleisöllä on myös mahdollisuus vaikuttaa kisan kulkuun. Joukkueiden ilmoittautumiset infossa ennen kisan alkua.

Sopraano 12:00–14:00

Mike Pohjola lukee Ihmisen Poikaa

Mike Pohjola

Ihmisen poika on maailman ensimmäinen omaelämäkerrallinen Jeesus­romaani, ja ilmestyy syyskuun puolivälissä Gummerukselta. Mike Pohjola lukee otteita teoksestaan ja käy läpi tietokonepelejä, Star Trekiä, larppaamista, rippikoulua, demoneita, joutsenia ja paljon muuta.

Studio 12:00–13:00

Cosplayjournalismi netissä (Eng)

Iris Rönkkö, Maria "Ilona" Parviainen, Casper Jensen & Stine Holm Jensen

Paneelissa pohditaan cosplayblogien huimasti lisääntyneen määrän ja suosion syitä sekä tulevaisuutta. Miksi blogata? Kenelle blogata? Kuinka blogata? Mukana myös Casper Jensen, joka pyörittää tanskalaista cosplaynettilehteä CosMag.dk:ta. Ohjelma englanniksi. In English.

Rondo 12:00–14:00

Todella huono idea!

Ari-Matti Sarén

Vanhan sanonnan mukaan viisas oppii virheitään ja todella viisas muiden virheistä. Luokaamme siis kriittinen katse kohti japanilaista populaarikulttuuria – tuota ehtymätöntä viisauden lähdettä – ja katsokaamme mitä voimme oppia vaikkapa maailmanvalloituksesta, ihmissuhteista, koulujärjestelmästä ja jättiläishirviöiden hyökkäyksistä selviämisestä. (Saattaa sisältää pähkinää ja huonoa huumoria.)

Basso 12:00–14:00

Furityöpaja

J-Rock Suomi

Oletko kummastellut jrock­keikoilla lavalla ja yleisön joukossa nähtäviä käsiliikkeitä, joissa tuntuu olevan joku tietty kaava vaikka kädet viuhuvat suunnasta toiseen? Tule oppimaan furien, eli furitsuke–käsiliikkeiden perusteet JrockSuomen furityöpajaan! Mukana monien jrock­bändien musiikkiin kuuluvia virallisia ja hieman epävirallisempia fureja jotka ovat japanilaisten fanien tai bändien käsialaa! Uusia taitojasi voit käyttää tulevilla jrock­keikoilla tai voit myös furitella yksin kotona! Kaikki mukaan, aikaisempi fu­rikokemus ei ole tarpeen.

Opus 1 12:00–13:00

Takahashin Fanitapaaminen

Conitea

Osallistujat valitaan ennakkoon.

Opus 3 12:00–13:00

Hartsilapset.fi miitti

Hartsilapset.fi

Hartsilapset-foorumilaisille ja BJD-harrastajille tarkoitettu tapaaminen. Tervetuloa mukaan nuken kanssa tai ilman, foorumin jäsenyys suotavaa! :)

Ulkona 12:00–13:00

SCA Heavy Fighting

Hämeen Keskiaikaseura

Hämeen keskiaikaseura esittelee SCA Heavy Combat ­taistelulajia, joka on keskiaikaisten taistelutaitojen perusteella kehitetty täyskontaktilaji.

Sonaatti 1 13:00–14:00

Yukikaze

Janne Kemppi

Yukikaze on OAV ja kirja. Se ei ole mitenkään erinomainen eikä edes kulttisuosikki. Yksinäinen fani avautuu siitä, miksi hän pitää sarjasta – vaikka hänen ei pitäisi…

Pieni Sali 13:00–14:00

Keskiaikatanssiesitys

Hämeen Keskiaikaseura

Hämeen keskiaikaseura esittää ja esittelee renessanssin ajan hovitansseja Euroopan hoveista. Tule katsomaan eräitä maailman vanhimpia tunnettuja tansseja.

Studio 13:00–15:00

Jokacossaajan peruukkiluento

Inka Häkälä ja Taika Suomela

Jokacossaajan peruukkiluento tarjoaa nimensä mukaisesti laajan katsauksen cosplayperuukkien maailmaan. Viime vuotisen suosion innoittamana luentoon on jälleen koottu tietoa peruukin muokkauksesta aina leikkaamisesta painovoimaa uhmaavien piikkien ja antennien sekä muiden kampausten tekoon. Myös peruukkien värjäys, lisäkuitujen ompelu ja suoristus sisältyvät tietopakettiin. Keskustelemme muokkaamisen lisäksi myös perusasioista kuten peruukkien ostamisesta ja niiden päivittäisestä säilyttämisestä ja kunnossapidosta. Aiheiden rajauksessa on käytetty apuna internetissä etukäteen kerättyjä kysymyksiä.

Opus 1 13:00–14:00

Takahashin signeeraustilaisuus 2 (12.45-13.45)

Conitea

Yoshihiro Takahashi jakaa nimikirjoituksia. Huomaathan, että valokuvaus ei ole sallittua signeerausten yhteydessä. Paikkoja rajoitetusti ­ hae lippusi Infosta!

Opus 3 13:00–14:00

IDIOOTTIkurssi tulevaisuuden conintekijöille!

Miro 'miwo' Jukka ja Suvi Liukkonen

IDIOOTTIkurssi on vuonna 2012 järjestettävä kurssimuotoinen viikonloppu tulevaisuuden conintekijöille. Kurssi järjestetään aktiivisille harrastajille, jotka ovat halukkaita luomaan uutta ja kehittämään suomen skeneä. Tässä tilaisuudessa on tarkoitus mainostaa kurssia ja ideoida kurssin ohjelmaa, joten jos olet kiinnostunut kurssin tekemisestä tai siihen osallistumisesta, olet sydämellisesti tervetullut.

Ulkona 13:00–14:00

Bujinkan Budō Taijutsu -kamppailunäytös

Bujinkan Reihan Dōjō

Bujinkan Reihan Dōjō järjestää Bujinkan Budō Taijutsu -kamppailunäytöksen. Bujinkan Budō Taijutsu on perinteinen japanilainen budō-laji, joka pohjautuu yhdeksän perinteisten kamppailutaitojen (kobudō) koulukunnan (ryūha) opetuksiin. Näytöksessä esitellään kattavasti lajin liikkumistapoja (taihenjutsu) aseetonta kamppailua (taijutsu) sekä erilaisia asetekniikoita (tantōjutsu, kenjutsu, bōjutsu yms.). Näytöksen kesto on n. 30 minuuttia, jonka jälkeen voi jäädä keskustelemaan dojon harjoittelijoiden kanssa ja tutustua erilaisiin harjoitteluvälineisiin. Koska kysymyksessä on perinteisten kamppailutaitojen esittely, näytös ei sovellu perheen pienimmille. Huom. näytös alkaa klo 13.30!

Sonaatti 1 14:00–16:00

Videopelien verhon takana: Pelialan syntejä ja problematiikkaa

The Real Men's Playground

The Real Men’s Playground ­pelimediasivuston (www.trmp.fi) äijämäinen ja huumoririkas läpiluotaus pelialan yrityksien tekemiin synteihin ja muihin alan ongelmiin, jotka kiusaavat pelaajia tai ovat niistä tuikin tietämättömiä. Luennoimassa mm. HXC Playground­arvosteluohjelmasta tuttu Teemu Viemerö, TRMP: Gaming ­ohjelman Elias Nyyssönen ja Kaaospartion Timo Hassinen. Luennosta ei lihavia miehiä tai partaa puutu eikä “vahingonomaista” kiroilua ja karskia huumoria. Alle 13–vuotiaita, heikkosydämisiä ja kukkahattutätejä on varoitettu! (Luennon ikäsuositus 13 vuotta)

Pieni Sali 14:00–15:00

Lolitamuotinäytös

Hanna Kivelä

Teemana muotinäytöksessä on vallankumouksen merkit. Inspiraationa kokonaisuuteen toimii Ranskan vallankumousta edistäneen rokokoon tuhlailevaisuus ja ylenpalttisuus.

Sopraano 14:00–15:00

Japanin animestudiot värikuvina

Juho "Syoran" Tuominen

Tämä tunnin mittainen ohjelma aloittaa japanilaisten animaatiostudioiden esittelyjen sarjan. Tällä kertaa tutustumme Kyoto Animationiin, J.C. Staffiin sekä Gainaxiin. Ohjelma sisältää sekä faktatietoa studioista itsestään että näytteitä eri studioiden graafisesta tyylistä videoleikkeiden muodossa. Ohjelma on pääasiallisesti tarkoitettu harrastajille, jotka eivät tunne studioita ennestään, mutta myös vanhat konkarit saattavat oppia uuden asian tai pari.

Rondo 14:00–15:00

Instituutti = Maailman rajavartija

Ville "Burger" Vuorela

Stalker–roolipelin kirjoittaja Ville Vuorela tutustuttaa yleisönsä Instituutin historiaan, rakenteisiin, toimintatapoihin ja siihen, miten Instituutin toiminta näkyy ksenologisessa tutkimuksessa, maailmanpolitiikassa ja vyöhykkeitä ympäröivien raja­alueiden elämässä.

Opus 3 14:00–16:00

Mangapiirtopaja

Essi "Shinanai" Nopanen

Pajoissa harjoitellaan manga­piirtämisen alkeita, sekä vähän edistyneempiäkin piirustustekniikoita hahmon piirtämisestä sarjakuvasivun sommitteluun.

Iso Sali 15:00–17:00

Cosplaykisa (Esityskisa)

Cosplay Finland Tour

Esityskilpailu ja nettipukukilpailu.

Sopraano 15:00–16:00

Kimonoharrastus

Ulpu Pajari

Millaista on harrastaa kimonoita Japanin ulkopuolella? Miten kimonoita ylipäätään voi harrastaa? Suomalainen isonenä tarkastelee kimonon nykytilannetta ja kimonoharrastusta Japanin ulkopuolella.

Studio 15:00–16:00

Hopeanuoli ja Suomi

Helena Lipponen

Esitelmä Hopeanuolen historiasta Suomessa ja sen minimaalisuudesta muissa maissa.

Rondo 15:00–17:00

Vallankaappauksen käsikirja

Janne Kemppi

Vallankaappauksen suunnittelu, valmistelu ja käytännön toteutus modernissa yhteiskunnassa. Luennossa käydään läpi valtarakenteiden heikkouksien analysointi, kaappaukselle hyödyllisten henkilöiden identifiointitekniikat sekä turvakoneiston solutus ja propagandan käyttö vallankaappauksen oikeellisuuden esittämisessä.

Pieni Sali 16:00–17:00

Mangan Pikakurssi

Sai

Mangan tärkeimmät asiat, jotka määrittävät sen suosion, ovat tarina ja taide. Ohjelmassa käydään läpi mangan eri vaiheet esimerkiksi paperista kirjaksi. Alustavana aiheena on miten manga syntyy ja pääaiheina piirtäminen ja tarinansuunnittelu. Luennolla käsitellään asioita piirtämisestä aina hahmotyyppeihin asti. Ohjelmalla pyritään kertomaan miten näistä kahdesta pääaiheesta muodostuu mangan kokonaisuus. Luvassa paljon esimerkkikuvia.

Sopraano 16:00–17:00

Poliisivaltion estetiikka

Tuukka Tenhunen

Miksi pahiksilla on aina hienoimmat asut? Onko seinänkokoisilla propagandajulisteilla jokin tarkoitus? Miksi diktaattorit panostavat univormuihin? Lyhyt sukellus symbolien, univormujen ja muun visuaalisuuden merkitykseen totalitarismissa. Mukana esimerkkejä fiktiosta ja historiasta.

Studio 16:00–17:00

Hopeanuoli on p*rseestä

Helena Lipponen

Mikä kaikki Hopeanuolessa, Weedissä ja koko sarjan faneissa ylipäänsä mättää. Tässä ohjelmanumerossa voi olla kiroilua.

Iso Sali 17:00–18:00

Päättäjäiset

Conitea

Miten kävi Traconian hirmuhallinnon? Poliisivaltion ja vallankumouksen kamppailu saa huikean päätöksensä! Palkintojenjako ja järjestäjien kiitokset.