showcase

Tracon VI Tampere-talossa 3.-4. syyskuuta 2011!

Roolipelit ja LARPit

Tälle sivulle lisätään Traconissa järjestettäviä liveroolipelejä ja pöytäroolipelejä sitä mukaa, kun niiden sijoittelu varmistuu.

Roolipelien aikataulu tulostettavassa muodossa »

Sivu viimeksi päivitetty 29.8.2011 klo 16.30

LARPit

Musta Ruusu II

Vetäjät:  Lauri Lukka ja Harry Johansson

Aika ja tila: Basso, klo 13-17 lauantaina

Tupakansavu nuolee seurustelutilan elämää nähneitä seiniä, punamekkoinen neito hyväilee vanhaa mikrofonia tummalla äänellään, vanhan miehen oikea jalka naputtaa puista lattiaa, hänen vasemmassa kädessään tupruaa paksu havannalainen, oikeassa vastatäytetty lasillinen kiellettyä hedelmää. Samaan aikaan samettinen mies saapuu eebenpuun värisellä Fordin automobiililla kapean kujan alaspäin viettävän sisäänkäynnin eteen ja käy savuiseen salonkiin pehmein askelin. On aika käydä yhteiseen pöytään, sillä auringonlasku kutsuu perheet yhteiselle aterialle. Illan erikoisuutena tarjoillaan Vice Cityn tulevaisuus hopeoidulla tarjottimella. Musta Ruusu II on draamarikas eloroolipeli mafianeuvotteluista maksimissaan 15 pelaajalle. Peli soveltuu hyvin myös aloittelijoille.

Venus & Eros Tracon

Vetäjä: Tero Tikkanen

Tila ja aika: Basso, klo 10-12 sunnuntaina.

“Jokainen tarvitsee Sen Oikean. Tule Venukselle avaruusasema Aphroditelle löytämään juuri se oikea. Treffipalvelu Venus&Eros järejstää jälleen kerran yhden supersuosituista pikatreffi-iltamistaan. Sinulta ei vaadita mitään muuta kuin itsesi.”

Venus & Eros larp on parisuhdelarppi pikatreffimaailmasta. Oletko valmis laittamaan itsesi likoon?

Kohtaamme siis näissä merkeissä

Vetäjä: Tero Tikkanen

Tila ja aika: Opus 1, klo 00-02 sunnuntaina.

“Spencer’s on ulottuvuuksien välisen alueen suosituin kapakka. Niinpä sen omistajan kuolema tulee kaikille järkytyksenä. Vielä suurempi järkytys on kutsu perinnönjakoon. Kuka saa tämän omaisuuden omakseen?”

Draamalarppi niille, joita kiinnostaa Team Jacobia tiheämpi draama.

Tapaus Traicanilla

Vetäjä: Tiina “Chiina” Uusi-Rasi

Yöaikaan Tampere-talon käytävätiloissa järjestettävä larppi, aloitus klo 23 infon edustalla.

Sijainti: Avaruusristeilijä Traican, noin 14,8 miljooonan valovuoden päässä Linnunradan ääreltä, suuntana M87 Neitsyen galaksijoukossa.

Päivämäärä: Torstai 7. huhtikuuta 3742

Mitä on tapahtunut: Avaruusristeilijä Traicanin kapteeni on juuri kuuluttanut ilmoittaakseen risteilijän hallintaohjelmistoon päässeestä viruksesta, jonka takia alus ei ole enää kurssissa. Laivan turvajärjestelmä on sekaisin: Korkean turvaluokan sellin lukko on poistunut käytostä ja liikkeellä on tunnettu sarjamurhaaja-sosiopaatti, Lepus. Matkustajat ovat ajautuneet massapaniikkiin ja peli selviytymisestä on alkanut. Jonnekin alukselle on sijoitettu ase, jolla saa luotua suojakentän ympärilleen ja surmattua uhan.

Roolipelit

Traconin roolipelisalina toimii Opus 4, jossa sijaitsevat kaikki viisi pelipöytää. Peleihin ilmoittautuminen tapahtuu tapahtumapäivänä Tampere-talon aulassa Infon lähistöllä olevalle ilmoitustaululle, jossa sijaitseviin lomakkeisiin pelaajat ilmoittautuvat kirjoittamalla nimensä ja puhelinnumeronsa.

Touhou – Talviyön tapaus

Järjestäjä: Antti Oksanen

Gensokyossa tapahtuu kummia, taas kerran. Ihmisten kylässä on tapahtunut jonkinlainen vallankaappaus ja nyt naamioidut vartijat ovat vallanneet kadut outojen aseidensa kanssa. Uusi hallinto on alkanut sortamaan Gensokyon youkai-asukkaita ja on tällä tavoin saanut ihmisten suosion. Gensokyo kuuluu kuitenkin niin ihmisille ja youkaille ja nyt viisi sankaria on kokoontunut Hakurein pyhätölle juomaan teetä ja selvittämään tämänkin tapauksen.

To Protect or Sever

Vetäjä: Kyösti Nyrhilä

Olet osa kaupungin oikeuden ja järjestyksen puolustajista, joita uhkaavat vapautta halajavat anarkistit. Sinun ja ryhmäsi harteilla lepää koko yhteiskuntamme tulevaisuus, lopputulos on sinun valittava.
Peli on dnd4e, eli se ei tarvitse kovin osaavaa pelaajaa. Maaiilma on pieni ja omatekoinen. Sopii aloittelijoille

The Hidden Shrine of Tamoachan

Vetäjä: Pekka Pekuri

Klassinen D&D-moduuli, jossa seikkailijat penetroivat asteekkihenkisen kadonneen Tamoachanin ryöstääkseen sen aarteet. Vastassa on kuitenkin vanhan kansan ovelimmat ansat ja tappavimmat taiat. Trooppinen seikkailu 3-6 uhkarohkealle. Systeeminä käytetään D&D-retroklooni Lamentations of the Flame Princessia (LotFP).

Wolkestadt, pilvien kaupunki

Vetäjä: Tuomo Nyrhilä

On vuosi 1934. Jossain pilvien seassa matkaa Wolkestadt, tiedemiesten, taiteilijoiden ja muiden nerojen eristetty unelma. Kaupungin perustajalla, tohtori Himmelführerillä on kuitenkin ongelmia vaikka muille jakaa. Kaupungin toiminnasta vastanneet, kapinoivat työläiset ja yhteiskuntaa paremmaksi kehittävät älyköt tappelevat keskenään, osa kaupungista on tulessa, viallinen tai meinaa muuten vain pudota, ja viimeisenä arkunnaulana joku epäpätevä ulkopuolinen törmäsi matkustajalentokoneella yhteen luoteisosan torneista. Mutta kenties nämä uudet tulokkaat voivat auttaa ratkaisemaan ongelmat, joiden selvittämiseen lapselliset nerot ja vastahakoiset koneen rattaat eivät ole kyenneet?

Alussa oli kolme pistettä…

Vetäjä:  Tuukka Mattila

Onko mielesi koskaan tehnyt leikkiä jumalaa? Nyt siihen olisi mahdollisuus. Alussa on tyhjyys ja sinä (ynnä pari muuta kaveria) ja siitä eteenpäin kaikki on vallassanne. Miten maailma luodaan? Millainen siitä tulee? Keitä siellä asuu? Mitä heille tapahtuu? Tule mukaan ja osallistu jumalten peleihin, joiden nappuloina ovat maailmat ja niiden asukkaiden kohtalot! Peli pelataan vapaamuotoisena freeformina ja mielikuvituksen käyttö tulee olemaan runsasta. Pelin kesto riippuu pelaajien innostuksesta ja pelin kulusta. Mukaan haluttaisiin kolmesta viiteen pelaajaa ja kurkistelemaan voi tulla keskenkin.”

Rajakatse-roolipelin demo: ”Kun iso herra yskäisee,”

Vetäjä:  Rami Sihvo

”…sinkoilevat muut ympärinsä, oli hommassa järkeä tai ei”. Rajakatse on suomen pisinpään yhtäkestoisesti jatkunut liveroolipelisarja ja yhtenä sen voimavarana on mahdollisuus peluuttaa samoja hahmoja myös paperipelin muodossa – tai jopa tietokonepelinä. Tämänkertainen peli on kerronnaltaan kevyt tarina, joka sijoittuu läntisille barbaarimaille. Karkoitettu ylipappi Paltamon lähettää joukon sählääviä maallikkosotureitaan tarkistamaan vinkkiä kultaisena kirveenä tunnetun artifaktin olinpaikasta. Roolipeli esittelee pelin ohella Larpmaster-ohjelmaa, hahmonluontia, tietokoneistettua taistelua ja antaa mahdollisuuden keskustella Rajakatse liveroolipelikampanjasta sekä kokeellisen roolipelaamisen hedelmistä Openlife-virtuaalitodellisuudessa. Etukäteistietoa Rajakatsemaailmasta löytyy Rajakatse-wikistä (www.rajakatsefantasia.fi/rkwiki). Pelaajilla ei oleteta olevan tietoja rajakatsemaailmasta ja ikäraja on 15 vuotta täyttäneet tai sitä vanhemmat. Pelinjohtajana toimii Rami Sihvo

Generian legendat: Holvannon perintö

Vetäjä:  Rami Sihvo

Kaaoslähteenä tunnettu kultti on järjestänyt terroritekoja Averagen kaupungissa, seikkailijaryhmä saa eristäytyvältä velhokillalta tehtäväkseen tehdä tiedustelumatkan syvälle kaaoksen saastuttamaan onkalolinnakkeeseen ja torniin tarkoituksenaan, jos mahdollista, vallata linnake takaisin. Matka ei tule olemaan helppo, syvällä maan uumenissa pimeäläiset palvovat vieläkin velho Holvannon jäämistöä pahainjäännöksinä… Demopeli joka esittelee Ironspinen uutta fantasiaroolipeliä. Pelaajilla ei oleteta olevan tietoja itse pelistä (lukian filosofian oppimäärä luetaan eduksi ;) ja pelaajiksi toivotaan 15 vuotta täyttäneet. Pelinjohtajana toimii Rami Sihvo

Manitou Springs

Vetäjä:  Antti Knutas

Werewolf the Forsaken on White Wolfin World of Darkness-järjestelmään pohjaava modernia fantasia -henkinen roolipeli, missä pelaajahahmot ovat ihmissusia. Ihmissudet toimivat todellisen ja henkimaailman välisinä vartioina. Pelin maailmojen kahtiajako heijastaa muodonmuuttajien kaksitahoista luonnetta. Kampanja vie viisi nuorta sutta Manitou Springsin kylään syvälle kalliovuoristoon, missä he kohtaavat alueen salaisuuksien lisäksi oman pedon luonteensa.

Valtaistuinpeliä Amberissa

Vetäjä:  Tommi Brander

Amberin, ainoan todellisen maailman, kuningas Oberon on kuollut ja te olette hänen perillisiään. Kenestä tulee seuraava hallitsija? Pöytäroolipeli kolmesta viidelle pelaajalle. Pelin sisältö tulee pelaajien välisestä valtakamppailusta. Peli sopii aloittelijoille – Amberia tai roolipelejä ei tarvitse tuntea etukäteen.

Kohti Kaaoksen hoveja

Vetäjä:  Tommi Brander

Oudot syöpämäiset kasvaimet vaivaavat Amberin kuninkaallisia ja vihjeet osoittavat Kaaoksen hovien suuntaan. Toiselle puolelle todellisuuksia on siis matkattava parannuskeinoja etsimään. Mitä on muinaisilla vihollisilla mielessä? Aloittelijoille sopiva pöytäroolipeli kolmesta viidelle pelaajalle.

Wyvernin sisaret

Vetäjä:  Matti Järvinen

Dara Hapan patriarkaalisessa yhteiskunnassa naisten osa on ahdas. Aatelisrouvat ovat kuitenkin perustaneet oman salaseuransa, joka joutuu yllättäviin vaikeuksiin. Paljastuuko perinteitä rikkova salaseura miehille vai onnistuvatko naiset ratkaisemaan ongelman itse? 5 pelaajaa, 5 tuntia. Sääntöinä toimii HeroQuest-roolipelin toinen laitos tai suomenkielinen RuneQuest. Sääntöjen osaaminen on hyödyksi muttei pakollista. Peli sijoittuu toisen ajan Gloranthan maailmaan, jota ei tarvitse tuntea etukäteen. Pelissä on valmiit hahmot, jotka ovat kaikki naisia. Peli sopii myös aloittelijoille.

Riimumetallivaippa

Vetäjä:  Matti Järvinen

Mahtava Lunarin armeija on valloittanut Sartarin nukkekuningaskunnan ja pitää sitä tiukassa otteessaan. Joukko tuoreita (“verettömiä”) alokkaita opettelee, millaista on elämä miehitysarmeijassa. 5 pelaajaa, 4 tuntia. Sääntöinä toimii Maximum Game Fun, hyvin kevyt tarinankerronta, jonka sääntöjä ei tarvitse osata. Peli sijoittuu Gloranthan maailmaan, jota ei tarvitse tuntea etukäteen. Hahmot luodaan pelin alussa vastaamalla hahmolomakkeen kysymyksiin. Tahaton ja tahallinen koomisuus on pelissä sallittua ja suotavaa. Peli sopii myös aloittelijoille.

Unknown Armies: Jailbreak

Vetäjä:  Arttu Hanska

Vankilapaosta kertova jo klassikoksi muodostunut Unknown Armies -skenaario. Luvassa ikimuistoinen välienselvittely syrjäisessä maalaistalossa. Mitä vähemmän tiedät Unknown Armiesista, sitä parempi! Pelaajat tulevat pelaamaan toisiaan vastaan ja pelissä voi olla joitakin ikäviä teemoja. Valmiit hahmot. Soveltuu myös aloittelijoille.

FOUR CONVICTSFIVE HOSTAGESONE GUNDO THE MATH.

Call of Cthulhu: Curse of the Yellow Sign, Act I

Vetäjä:  Arttu Hanska

Ilkeä toisen maailmansodan aikaiseen Afrikkaan sijoittuva skenaario. Hahmoina joukko jalokivikaivausta valvovia natsiupseereita. Peliin haetaan henkilöitä, joiden mielestä natsit eivät ole siistejä. Pelaajat tulevat mahdollisesti pelaamaan toisiaan vastaan ja pelissä tullaan käsittelemään ikäviä asioita. Valmiit hahmot. Pelaajien oltava täysi-ikäisiä, mutta sopii myös aloittelijoille. Käytetään Call of Cthulhun sääntöjä säästeliäästi.

Warhammer: Slaaraphenland

Vetäjä:  Arttu Hanska

Nälkä koettelee pientä maalaiskylää ja neljä nuorukaista lähtee etsimään tarujen yltäkylläisyyden valtakuntaa Slaaraphenlandia, jossa neidot palvelevat sankareita ja kaikki hyvä on ilmaista. Kertomus satumaisista houkutuksista ja seurauksista. Käsittelee joitakin aikuismaisia teemoja, mutta mukana myös huumoria. Valmiit hahmot. Soveltuu aloittelijoille. Mukana myös kuuluisa kakkumekaniikka.

Lamentations of the Flame Princess

Vetäjä:  Jani Kekkonen

LotFP: Weird Fantasy Role-Playing on Helsinkiin kotiutuneen amerikkalaisen roolipelaajan ja pelisuunnittelijan James Edward Raggi IV:n Ropecon 2010:ssä julkaisema nk. retroklooni. Sen lähin esikuva on Frank Mentzerin vuonna 1983 julkaisema Dungeons & Dragons Basic Set, joka Suomessa tunnetaan paremmin nimellä Punaboksi-D&D. Raggin tuotanto on tällä hetkellä kovassa huudossa olevan Old School Renaissance (OSR) -ilmiön terävintä kärkeä. Erotuksena muista retroklooneista, LotFP on selkeästi Raggin itsensä näköinen tuote, jonka painotus ei ole niinkään siinä kaikkein perinteisimmässä fantasiaroolipelaamisessa, vaan pikemminkin kauhun ja pulpin värittämässä weirdissä. Aikaisempi kokemus roolipeleistä hyvästä ja K-18 ikäraja. Valmishahmot saatavilla, säännöt oppii lennosta. 4-6 tuntia menee aikaa pelaamiseen.

Osasto 28

Vetäjä:  Tuukka Tenhunen

Vankienkuljetusalus INS Liberty kuljettaa tuomittuja rikollisia kohti kaukaista vankisiirtokuntaa. Osasto 28 sisältää vangeista pahimmat. Heidät on kryojäädytetty matkaa varten, eikä mikään voi mennä vikaan… Matkalla mukana: Kannibaali ex-yhtiöjohtaja, poliittinen nettiterroristi, sotarikollinen, legendaarinen palkkamurhaaja, avaruuspiraatti, paranoidi sarjamurhaaja, sarjamurhaajan kavaltanut ex-apuri ja myrkkylääkäri.

Pathfinder Society Scenario Intro 1: First Steps—Part I: In Service to Lore

Vetäjä:  Stefan “Deus” Sauerland

In your first mission as a Pathfinder agent, the head of the Grand Lodge sends you on a number of missions throughout the metropolis of Absalom, pitting you against traps, thieves, and even an unruly devil, all in the pursuit of knowledge.

Peli käyttää Paizo Publishingin Pathfinder RPG -sääntöjärjestelmää. Peli on myös osa globaalia organisoitua kampanjaa. Lue lisää Pathfinder Societystä sekä suomalaisesta PfS-yhteisöstä.

Pathfinder Society Scenario Intro 2: First Steps—Part II: To Delve the Dungeon Deep

Vetäjä:  Stefan “Deus” Sauerland

You venture for the first time into the massive haunted dungeons beneath an abandoned siege tower in the deadly Cairnlands, where you will experience firsthand the true dangers of being a tomb-delving Pathfinder.

Peli käyttää Paizo Publishingin Pathfinder RPG -sääntöjärjestelmää. Peli on myös osa globaalia organisoitua kampanjaa. Lue lisää Pathfinder Societystä sekä suomalaisesta PfS-yhteisöstä.

Pathfinder Society Scenario Intro 3: First Steps—Part III: A Vision of Betrayal

Vetäjä:  Stefan “Deus” Sauerland

Dispatched on an envoy mission overland from Absalom to port city Escadar, you must weather the harsh wilderness of the Isle of Kortos before you can hope to meet with the representative of the elusive gillmen, and only then come face to face with the greatest threat to the Pathfinder Society.

Peli käyttää Paizo Publishingin Pathfinder RPG -sääntöjärjestelmää. Peli on myös osa globaalia organisoitua kampanjaa. Lue lisää Pathfinder Societystä sekä suomalaisesta PfS-yhteisöstä.

Punainen jättiläinen

Crunchyroll

Säätöyhteisö B2 ry

Omoi