showcase

Tracon VI Tampere-talossa 3.-4. syyskuuta 2011!

Ohjelma

Ohjelmakartta · Erityisohjelma · Roolipelit ja LARPit · Animekaraoke · Cosplay · Kunniavieraat Yoshihiro Takahashi ja Mike Pohjola · Fanikunniavieras Janne Kemppi · Ikärajattomat iltabileet · K18-iltabileet · Ohjelmanjärjestäjäksi?

Cosplay-kisa ja yaoi-paneeli, jee!Tracon tarjoaa monipuolista viihdettä, kuten esitelmiä, työpajoja, kilpailuja, paneelikeskusteluja, tanssiesityksiä, pelejä ja miittejä. Tapahtuma on ikärajaton. Joissain yksittäisissä ohjelmanumeroissa voi olla ikärajoitteita, joista ilmoitetaan ohjelmakartassa.

Tutustu ohjelmakarttaan »
Lue ohjelmalehti »

Iltabileet ja yöohjelma

Tracon on auki lauantain ja sunnuntain välisen yön yli. Yön aikana kävijöitä viihdyttävät muun muassa lautapelit, pöytä- ja liveroolipelit, rytmipelit, animekaraokevideohuone sekä animehuone.

Lauantai-iltana on lisäksi sekä ikärajattomat iltabileet Tampere-talolla että K18-iltabileet ravintola Laternassa.

Poimintoja menneiden Traconien ohjelmasta

Tällaisia ohjelmanumeroita Traconissa on nähty ja kuultu aikaisemmin! Osasta aiempaa ohjelmaa löytyy myös videotaltinoinnit Traconin Youtube-kanavalta.

  • 95/05 Tyranniliskohyökkäys!! Dynaaminen duo Janne Kemppi & Jussi Nikander palasivat Tracon V:ssä jäälleen ruotimaan mangamaailman pahnanpohjimmaisia. Tällä kertaa tyrannilisko hyökkäsi Tokioon, krokotiilejä ulkoilutettiin talutushihnassa, ja hiiri hoiti koulun lasarettia.
  • Tracon V:n kunniavieras Oscar Garza avasi scifi-nettiroolipelien kuninkaan taustoja ohjelmassa White Wolf’s influence on EVE Online. Ohjelma päättyi yleisön esittämien kysymysten osioon, jossa jokainen saattoi hiillostaa Garzaa niillä kysymyksillä, joita olivat aina halunneet päästä esittämään CCP:n edustajalle.
  • Paula “Shantar” Gómez Gómezin ja Juha “Kenji” Lehtimäen Taistelulajit ja anime valisti Tracon V:n kävijöitä mangassa ja animessa usein nähtävien taistelujien ja niiden tosielämän vastineiden eroista ja yhtäläisyyksistä. Taisipa mukaan mahtua muutama käytännön esimerkkikin!
  • Englanninkielisessä paneelikeskustelussa The Everyday of an RPG Designer päästiin tutustumaan roolipelejä työkseen suunnittelevien ihmisten arkeen ja haasteisiin. Paneelia tähdittämässä oli Tracon V:n kunniavieras Matthijs Holter ja kotimaata edustamassa olivat Eero Tuovinen, Miska Fredman sekä Ville “Burger” Vuorela.
  • Mikko Seppäsen Hyvät, Pahat ja Rumat – lyhyt katsaus live action -sovituksiin riemastutti Tracon IV:n kävijöitä esimerkeillä pahimmista ja parhaimmista anime- ja mangasarjojen live-action sovituksista.
  • Jaakko Koivulan Roolipelien pedagogit sivisti Tracon IV:n kuulijoita opettamisen kuvaamisesta roolipelien maailmassa. Ohjelmassa mietittiin mm. millaista kasvatustiede on vuonna 2020, kun kyberkädet heiluvat.
  • Mike Pohjolan The Company P kertoi, kuinka larppi- ja ropetaidot voidaan yhdistaa televisioon ja perinteiseen draamaan ja mitä siitä parhaimmillaan seuraa. Salaisuudet paljastettiin Tracon IV:n kuulijoille.
  • Sami Juvalan Mistä ovat pienet AMV:t tehty julisti, että animemusiikkivideoiden tekemiseen ei tarvitse olla mikään ydinfyysikko. Tracon IV:ssä opimme minkälaisilla eväillä syntyy hyvä AMV ja millä konsteilla tämän onnistuu täysin tunaroimaan.

Punainen jättiläinen

Crunchyroll

Säätöyhteisö B2 ry

Desucon

Sangatsu Manga