showcase

Tracon VI Tampere-talossa 3.-4. syyskuuta 2011!

Yoshihiro Takahashi

Ginga Nagareboshi Gin -mangan eli suomalaisittain Hopeanuolen piirtäjä-käsikirjoittaja Yoshihiro Takahashi saapuu kunniavieraaksi Traconiin! Tämä on Takahashin ensimmäinen Suomen-vierailu ja tiettävästi myös ensimmäinen kerta, kun Takahashi on kunniavieraana Japanin ulkopuolella.

Vuonna 1953 syntynyt Yoshihiro Takahashi on piirtänyt useita koira-aiheisia mangasarjoja, kuten Shiroi Senshi Yamato, Byakuren no Fangu sekä Kacchuu no Senshi Gamu. Se, mistä hänet Suomessa tunnetaan, on kuitenkin Hopeanuoli eli Ginga Nagareboshi Gin ja sen jatko-osat.

Urheiden koirien edesottamuksista kertova japanilainen animaatiosarja julkaistiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1989 VHS-nauhoilla leikeltynä. Vaikka Hopeanuoli myi jo tuolloin verraten hyvin, harva osasi arvata, millainen ilmiö siitä lopulta tulisi. Vuosia myöhemmin anime ja manga rantautuivat toden teolla Suomeen, ja Hopeanuoli ymmärrettiin osaksi tuota kulttuuria. Hopeanuolella on ollut oma uskollinen fanikuntansa aina 1990-luvun alusta lähtien, mutta ilmiö on laajempi – käytännössä kaikki 18-25-vuotiaat ovat vähintään kuulleet Hopeanuolesta.

Hopeanuolta voisi sanoa Suomen omaksi animeksi ja mangaksi, ja samoin Takahashi on tavallaan Suomen oma mangaka. Kotimaassaan Ginga-jatkumo on myynyt keskinkertaisesti, mutta Hopeanuoli on Suomen eniten myynyt anime ja Ginga-faneja on täällä eniten maailmassa. Gingan voittokululle ei loppua näy: jatko-osat Ginga Densetsu Weed ja Ginga Densetsu Weed: Orion tuovat sille yhä uusia, nuorempia faneja.

Hopeanuolen leikkaamatonta DVD-julkaisua saatiin Suomessa odottaa vuoteen 2003 asti. Hopeanuoli-mangaa julkaisee Suomessa parhaillaan Tammen julkaisulinja Punainen jättiläinen. Mangasuomennos on edennyt osaan 14/18.

Näe Takahashi Traconissa!

Takahashi nähdään Traconissa seuraavissa ohjelmanumeroissa:

  • Haastattelu Isossa salissa lauantaina kello 13–14. Me kysymme, Yoshihiro Takahashi vastaa! Isossa salissa on n. 1 800 paikkaa, jotka jaetaan saapumisjärjestyksessä.
  • Signeeraustilaisuus Opus 1:ssä lauantaina kello 14:15–15:15. Tuo mukanasi signeerattavaksi esimerkiksi mangapokkari, printti tai muu helposti signeerattava esine. Liput (100 kpl) signeeraustilaisuuteen jaetaan lauantaina alkaen klo 12 2. kerroksen käytävällä sijaitsevasta lippupisteestä. 1 lippu/jonottaja.
  • Valokuvaustilaisuus kuvauspisteellä lauantaina kello 16:45–17:15. Kuvauta itsesi Yoshihiro Takahashin kanssa! Kuvat otetaan n. 10 hlö ryhmissä. Liput (100 kpl) valokuvaustilaisuuteen jaetaan lauantaina alkaen klo 12 2. kerroksen käytävällä sijaitsevasta lippupisteestä. 1 lippu/jonottaja.
  • Signeeraustilaisuus Opus 1:ssä sunnuntaina klo 12:45–13:45. Tuo mukanasi signeerattavaksi esimerkiksi mangapokkari, printti tai muu helposti signeerattava esine. Liput (100 kpl) signeeraustilaisuuteen jaetaan sunnuntaina alkaen klo 11 2. kerroksen käytävällä sijaitsevasta lippupisteestä. 1 lippu/jonottaja.

Huomaathan, että kaikkien Takahashin ohjelmanumeroiden videointi on kävijöiltä kielletty. Salihaastattelussa valokuvaus on sallittua kävijöille; muissa Takahashin ohjelmanumeroissa valokuvaus on kävijöiltä kielletty. Traconin viralliset valo- ja videokuvaajat ikuistavat Takahashin ohjelman, ja tallenteet julkaistaan Internetissä pian tapahtuman jälkeen.

Fanitapaaminen

20 fania pääsee tapaamaan Takahashin noin tunnin kestävässä fanitapaamisessa. Osallistujat valitaan etukäteen kilpailun perusteella. Lue lisätiedot ja osallistumisohjeet fanitapaamissivulta.

Punainen jättiläinen

Genrewear

Crunchyroll

Sangatsu Manga